Solen värmer, våren känns i kroppen eller hur....?

Äntligen vår och den fösta riktiga MC-turen är avklarad. Påskaftonens premiärtur runt Kinnekulle var faktiskt riktigt behaglig även om temperaturvariationerna fortfarande är stora på olika platser. Lidköping är fortfarande kallt jämfört med exempelvis Götene, skiljde säkert 6-7 grader vilket märks ganska tydligt när man sitter på hojen vid den här årstiden.
 
                              
                              Snart dags för midsommarfirande på Filsbäck igen


Passade samtidigt på att ta en titt på våran campingplats på Filsbäck och konstaterade att det går att ställa vagnen på plats kommande helg. Snön som bara för några dar sen låg kvar är nu i det närmaste borta så det är bara att sätta igång med "camparjobbet".                                 
                                               
Åkte senare på eftermiddagen bil från Lidköping till Sjöberga vid sjön Vristulven och även då var det stor temperaturvariation. Drygt fyra riktigt kalla grader i sta`n medan det i Sjöberga var tolv härliga vårgrader där solen kändes sådär varm och behaglig som den skall kännas på våren. Detta innebar att vi kunde sitta ute ända till halv sju och bara gôtta oss. Till och med ett litet intellligenstest i form av tipspromenad gjorde att både kroppen och knoppen fick sitt.

Vad påskdagen bjuder på är fortfarande en öppen fråga. Kanske hojen åker fram även idag, återstår att se vad humöret säger. 

  

Extra skatt på socker men inte på valfläsk

                                                      
                                                        

                                                 
Passa på att stoppa i er rejält med godis i helgen, snart blir det extra skatt på socker om vissa hälsoprofeter får som de vill

GLAD PÅSK önskar jag alla bloggläsare. Hoppas långfredagen bjuder på lite fler aktiviteter än vad som var fallet då vi 40-talister var barn. Då gjorde långfredagen verkligen skäl för namnet, det var en bedrövligt lång fredag, allting var ju stängt utom möjligen kyrkodörren. Idag är ju denna fredag i princip som en vanlig affärsdag, krogarna och nöjesställena kör för fullt och kyrkan får även denna dag stå tillbaks för allt det världsliga.                                             

Måste bara få plocka med lite valfläsk så här i förbigående. Kan inte låta bli att höja på ögonbrynen en aning då Alliansen så lägligt inför det stundande valet meddelar att man är beredda att satsa 61 miljarder kronor på vägar och järnvägar i landet. Det intressanta är inte antalet miljarder, det intressanta är att denna miljardsatsning sträcker sig fram till 2026 om jag inte tar fel. Inget knussel där inte, hoppas bara att "finanserna tillåter" som Anders Borg brukar uttrycka det när det gäller andra vallöften.

Hade inte tänkt ta upp nåt politiskt spörsmål i denna påskhälsning men alla vet hur lätt det är, det finns ju en sjö att ösa ur. Ursäkta! Alltså, Glad Påsk och ha en bra helg.

Dagen A som i Aprilskämt

Idag är det första april, årets "lurigaste" dag. Såg på SVT:s morgonnyheter att det aprilskämt som fortfarande står sig bäst i hård konkurrens är 60-talstipset om nylonstrumpan framför teverutan som skulle ge färgteve. Svårt att säga hur många som testade men det var säkert ingen liten skara tittare som gick på skämtet.

Dagens NLT har hittat en stor tranflock i Örthagsparken som självklart lockar till sig ett antal fågelskådare. Lidköpingsnytt.nu spinner vidare på miljötänkandet genom att placera små vindkraftverk på de höga husen som planeras i Hamnstaden. Dessutom några snurror på pirarna och ute i sjön. Det bästa med detta skämt är att det redan kommit ilskna kommentarer om vansinnet med dessa idéer. Det är just detta som är aprilskämtets verkliga syfte och så förbaskat roligt, att få se eller höra någon som går på skämtet. Därför gäller det att verkligen tänka igenom den information som ges under dagen, analysera sanningshalten i allt som sägs eller skrivs.

              
                                                  Ingen trevlig syn

Har precis kommit hem från en handlarrunda på stan och såg till min bevikelse att den renoverade skutan Mina som ligger i hamnen bara hade masterna över vattnet. Av nån anledning har båten under morgontimmarna tagit in vatten och står nu på botten. Sabotage kanske, den kostsamma renoveringen av Mina har ju tyvärr irriterat en del som svurit över att kommunen satsat pengar i ett onödigt projekt. kanske vore bättre att ha båten förtöjd ute vid Lurö!          


RSS 2.0