Elen är snart slut - fram med stearinljusen

Elmarknaden är på tapeten igen. Nu riskerar vi i södra halvan av Sverige att få akut elbrist under vintern medan det finns ett gigantiskt överskott i norra Sverige enligt SVT Rapport. Problemet med det norrländska överskottet är att vi inte har kapacitet att kabla det vidare till den del av landet som i princip riskerar att stå utan el framöver.

Kanske dags för Maud att "ta elproducenterna i örat" ännu en gång, hon påstod ju så kaxigt för ett tag sedan att hon minsann sett till att få bolagens direktörer att avge löften om att både se över sina priser och garantera tillgången på el. Pajaskonster i den högre skolan men vem hade förväntat sig nåt annat av en första klassens pajas, huvudsaken är ju att våra elbolag tjänar oskäligt med pengar, skit samma att man måste starta upp oljekraft och köpa dyr och skitig kolkraft, det är ju ändå vi elkonsumenter som får stå för notan och göder dessa giriga direktörer och deras bolag.

En avreglerad elmarknad är ännu ett strålande bevis för hur det fungerar när marknaden får bestämma spelreglerna, inte fan gynnar det oss konsumenter. Vore intressant att höra om nån kan visa var avreglering och privatisering gett oss konsumenter bättre villkor.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0