Akta så inte tomten ser dig?

Tur att det snart är jul, då blir ju alla snälla har jag för mig. Hoppas bara att Tomten inte såg alla små förstörare som härjade i Trollhättan i går kväll för då lär det inte delas ut speciellt många julklappar i fallens stad.

Det var alltså en stökig kväll i Trolhättan kan man läsa i GT. Ett större ungdomsgäng startade vid 22-tiden ett bråk där man använde sig av molotovcocktails och andra förstörelsemetoder. Trollhättepolisen tvingades begära hjälp från Göteborg för att stävja bråket där bilar sattes i brand och brandbomber kastades mot bland annat en polisbil.

                              
                  Kan detta vara ett spår... det ser ut som en bomb

Framåt 1-tiden, alltså efter tre timmar, hade det värsta avklingat men "ingen har gripits misstänkt för något brott men polisen har säkrat en del spår", sade polisbefälet Jan Frisk på onsdagsmorgonen. Säkrat en del spår? Hur i h.... kan polisen stå mitt i smeten i tre timmar utan att göra nåt annat än att "säkra spår". Gripa nån av dessa glin som försöker bränna ner sta´n är väl inte att tänka på? Nä, man nöjer sig med att säkra spår. Kan en förstärkt polisstyrka inte få tag i den eller de som kastar brandbomber då man är på plats så lär det sannerligen bli svårt att i efterhand få tag i förövarna.
 
Polisen kanske i och för sig gjorde rätt, nu slipper man ju i alla fall risken att bli anklagade för alltför brutala metoder vilket brukar vara fallet vid liknande händelser. Det är ju oftast polisen som får stå med skägget i brevlådan och be om ursäkt för att man provocerat fram, trappat upp, eller till och med skapat bråket.

Men som sagt, idag är nog alla inblandade lite snällare, det lackar ju mot jul och ingen vill väl riskera att bli bannlyst av Tomten. Inte ens den mest förhärdade brottsling vill riskera att bli utan julklapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0