DM-seger gav biljett till SM-spel för HCL U16

HC Lidköpings duktiga U16-lag blev även i år DM-vinnare för sin åldersgrupp. Man har i helgen spelat om DM-medaljen i Borås och Ulricehamn. Lördagens gruppspel i Borås, där man ställdes mot Trollhättans HC och Alingsås Hockey, blev en ovanligt enkel resa mot söndagens semi och finalspel som spelades i Lassarinken i Ulricehamn.

Glada DM-vinnare med lika glada ledare

HCL började lördagsmatchandet mot Trollhättans HC där man utan att förta sig vann med komfortabla 6-0 efter 2x15 minuter som matcherna spelades. Trots att Trollhättan speciellt för detta DM hämtat hem spelare som annars spelar för andra klubbar blev det aldrig någon riktig match, HCL-grabbarnas tempo och styrka från elitseriespelet blev avgörande. Hela laget gjorde vad man kan begära utan att behöva förta sig.

Matchen mot Alingsås Hockey blev även den en uppvisning från Lidköpingsgrabbarnas sida. Christoffer Löwdin i målet hade totalt tre(!) skott att stoppa under matchen vilket visar hur överlägsna man var, skottstatistiken 35-3 säger det mesta. Slutresultatet 11-0 till HCL säger allt, det var spel mot ett mål och att göra elva mål på totalt 30 minuter visar väl ganska tydligt hur matchen såg ut. Även denna match var en lagseger där alla trots den stora överlägsenheten visar ödmjukhet och hela matchen fortsätter jobba för laget.

Söndagens semifinal mot Borås HC blev den första riktiga värdemätaren. Vilken värdemätare sen, efter en jämn och spännande match hade Borås ledningen med 3-2 åtta sekunder för full tid och pucken fastlåst vid sargen i mittzon. HCL-grabbarna i båset hade nästan börjat plocka ihop sina prylar då pucken kom loss, hamnar framför Borås mål, träffar klubbskaftet hos någon och droppar in i mål med 2 sekunder kvar av ordinarie matchtid, prata om små marginaler, 3-3 och sudden death väntade, hur kunde det hända undrade de flesta, inte minst Boråsgrabbarna.

Förlängningen var bara 33 sekunder gammal då HCL avgjorde matchen genom Oskar Back som satte den avgörande pucken till 4-3, finalplatsen var klar och stora kramkalaset kunde börja. Dessutom innebar detta att laget kvalificerat sig för kvalspelet till SM för 93:or vilket är ytterligare en framgång för dessa fantastiska 15-16-åringar som verkligen tagit steget upp bland Sveriges bästa lag i åldersgruppen. Nu kommern man att få möta segraren Rögle-Malmö på hemmaplan, självklart en match att se fram emot.

DM-finalen mot Skövde IK blev match i en period, därefter var det ett lag på banan enligt lagledare Leif Carlsson. HCL och Skövde brukar annars bjuda på täta välspelade matcher men denna gång var HCL helt enkelt för starka och dominerade de två sista perioderna rejält vilket slutresultatet 7-2 till HCL visar. Leif Carlsson poängterar att både lördagen och söndagen har visat att det framförallt är laget som vunnit matcherna, alla jobbar för varandra, kliver fram och visar sitt bästa vilket är den största anledningen till framgången.