Privata ekonomer med framtidstro

Var är den omtalade ekonomiska krisen? Har sällan eller aldrig sett sån rusning i affärerna som under dagarna efter jul. Fredag-lördag var fullständigt sanslöst, folk handlade tv-apparater, dvd-spelare och kläder som om det var sista chansen att införskaffa något av "livets nödtorft" innan jorden går under. Kanske bäst att passa på så länge det finns några kulor kvar i portmonnän, senare kan det möjligen bli värre och då gäller det att ha bunkrat upp.

    
                          Fortfarande finns det pengar till livets nödtorft....

Kanske vi trots allt försöker hålla hjulen igång, det gäller ju att konsumera för att inte samhället  fullständigt skall klappa ihop. Som vanligt är det väl vi vanliga dödliga som får ta världen ur krisen, ingen annan verkar ha särskilt stor koll på hur det annars skall lösas. Att spara sig ur denna ekonomiska härdsmälta är troligtvis inte lösningen, här gäller det att fortfarande tro på framtiden och våga satsa sina sista surt förvärvade slantar.

                                       
     Dom här välkända papperslapparna får för tillfället ligga orörda i amerikanarnas plånböcker... 
                               
       
Läser däremot att julhandeln  i USA minskat kraftigt, man håller i dollarsedlarna på ett sätt som gör att börsen fortsätter att rasa. Här behövs verkligen framtidstro, landet som ser sig som världens rikaste behöver snart leva upp till sitt rykte om vi inte skall riskera att totalt tappa det världsekonomiska fotfästet och bara lägga oss ner och dö.

Hoppas det nya året kommer att innebära lite positiva tongångar, vi väntar med spänning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0