Sten-Inge "Lasse i Berget" har lämnat oss

En av kinnekullebygdens historiskt mest namnkunniga och uppskattade personer har lämnat oss i stor saknad. Sten-Inge Larsson, eller vår tids Lasse i Berget, har för evigt flyttat hem till sin gamle jaktkamrat Lasse på andra sidan. Varför frågar vi oss, varför kunde Du inte vänta ett tag till? Vi hade ju massor med projekt vi skulle ta itu med, bara en knapp timme innan Du så oerhört tragiskt rycktes från oss berättade Du om alla åtaganden Du hade framöver, alla planer på hur Du skulle utveckla Lasse i Berget-intresset men samtidigt hur ledsen Du var för att Du inte hann närvara vid Lasses dotters begravning beroende på vårt underhållningsengagemang den här dagen. 

                            
                              Sten-Inge "Lasse i Berget" framför sin föregångares bostad

                                          
Det var detta som var just Du, Sten-Inge, Du visste inte alltid hur Du skulle hinna med allt som borde göras och som intresserade Dig. Oavsett om det gällde att guida en busslast med turister från Stockholm, spela teater eller bara vara Lasse i Berget inför en mindre krets så fanns hela tiden samma engagemang. 

Att alltid finnas till hands och hjälpa Din kära "lambo" Echset (Lagom Avstånd Mellan BOstäderna) som Du själv kallade er relation, var ytterligare nånting som alltid hanns med, vet inte hur många gånger jag hört Dig prata varm om det förhållandet.

                                              
                                En av Sten-Inges stora passioner, pelargonodling


Kan bara känna en varm glädje, uppskattning och tacksamhet för de senaste två intensiva veckorna vi fick jobba tillsammans innan Du så fruktansvärt tragiskt och orättvist togs ifrån oss. Du själv, Ing-Marie och jag hade två härliga  veckor då vi reste runt på olika äldreboenden och underhöll, Du med dina finurliga västgötahistorer och vi med våra musikaliska inslag vilket sammantaget blev en härlig "turné".

Då vi i fredags eftermiddag åkte hem från vårt sista framträdandet hade Du redan planer på vårt fortsatta samarbete. "Detta var så bra och trevligt så det fick inte bli det sista vi gjorde tillsammans", som Du uttryckte det. Tyvärr Sten-Inge så blev det vårt sista framträdande, men Du skall veta att vad vi än gör i framtiden så kommer Du alltid att finnas med oss. Inte bara som Västgöta-Bengtsson, Lasse i Berget eller Knalle Jul, utan som den varma, medmänskliga och oerhört lyhörde vän vi aldrig glömmer. 

Trots den stora sorgen och saknaden så vet vi att Du ändå fick avsluta din livsgärning med det bästa Du visste, nämligen att dela med Dig av dina historiska kunskaper och Din berättarkonst. Tack Sten-Inge, Ditt ljusa minne kommer för alltid att finnas hos oss.

Kommentarer
Postat av: Oven

Fick höra ikväll att det var Sten-Inge som förolyckats. Verkligen ett tråkigt besked och jag vill verkligen beklaga och ge mitt varma deltagande till alla närstående.

2008-12-20 @ 22:16:36
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: malin ekelund

Det var fint skrivet. Vi kommer att sakna honom.

2008-12-21 @ 09:01:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0