Mästarnas Kamp -en film om tuffa pensionärer på två hjul

Att vara pensionär behöver inte nödvändigtvis innebära ett liv i gungstolen om nu någon trodde detta. Däremot kan det innebära att "di gamle" får chansen att göra det som tidigare varit omöjligt, kanske beroende på bristande tid, eller annat som satt käppar i hjulen. Därför är det med glädje, beundran och respekt jag genom mitt MC-engagemang fick chansen att få en DVD-film om ett antal pensionerade välkända mc-gubbar som nu kör motorcykel genom Sibirien på vägar av grus, sprängsten och lera, över Mongoliets väglösa slätter, genom Kazakstans öknar och Rysslands storstäder. 

                                          
                                          Några av "gamlingarna" på den tuffa resan

Filmen har producerats av Frameline/Henrik Pettersson med Henrik Northon som fotograf och Christer Gerlach som redaktör och "serviceåkare". Gerlach som under åren korsat jordens alla kontinenter med bil är en suverän guide på resan. 

Det är inte vilka pensionärer som helst som gränslar hojarna för denna otroligt strapatsrika resa. Speedwaylegenden Varg-Olle Nygren f.-29, femfaldige världsmästaren Ove Fundin f.-33, som även har 6 lagVM-guld, samt ungtuppen i gänget, isracingveteranen med flertalet VM-titlar, Posa Serenius f.-48 som ibland fick hjälpa gamlingarna då det körde ihop sig. 

Att gamle "ensamvargen" Varg-Olle ibland hade svårt att acceptera tempot gjorde att han ensam drog iväg för att vara försvunnen i flera dagar men dök ändå alltid upp och anslöt till gänget. Han åkte dessutom på en rejäl infektion som däckade honom mitt ute i buschen. Flygtransport och några dagars vistelse på sjukhus då han var riktigt illa däran verkade bara ge honom ytterligare energi för han anslöt igen och var som vanligt den drivande figuren.

Sammantaget en intressant film även för den som inte har något genuint mc-intresse. Du som är intresserad av DVD-filmen får gärna höra av dig så fixar jag detta på lämpligt sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0