Julen står för dörren....

Julen står för dörren! Ja det var just fint det, precis när jag skall ut och hämta granen, skinkan, luffisken, sillen, nubben, ja allt det där som hör julen till så står den där förbaskade julen ivägen! Är det inte lite så det känns egentligen om vi tänker efter, julbrådskan står liksom ivägen för den där fina och fröjdefulla julen som alla pratar om men som så få egentligen hinner att njuta av.

                     
                                                     Finaste granen i skogen....

Det skall möjligen vara vi som tillhör ledighetskommitten -eller statsanställda som det heter- som har en chans att hinna ta vara på friden. Men å andra sidan blir det ingen tid över för oss heller, allting tar ju numera bara så mycket längre tid att genomföra oavsett om det gäller att handla, hämta gran eller bara försöka komma ihåg vad det var som skulle göras. Varje ålder har sitt gissel, vårt är att minnas var vi la glasögonen eller nycklarna sist, vilket gör att dagarna ibland går åt till att leta.

Hur som helst, julen är i alla fall här och det är naturligtvis en högtid som gör att vi lever upp en smula. Framförallt genom barnbarnen som ser till att vi fortfarande inte helt kan avfärda tomten som en gubbe med påklistrad fönstervadd i ansiktet, konstig röst och en bedrövligt skröplig fysik. Krokig och knäande, visserligen tungt lastad men även utan säckarna så är han inte speciellt snabb i steget om man säger så men TOMTEN ÄR FORTFARANDE TOMTEN, inget kan just nu ifrågasätta hans existens!

Har hört att det skall vara finanskris, ekonomikris, konjunkturnedgång och annat elände i Sverige och världen. Undrar om inte kriserna har tagit en kortare paus just innan jul trots allt. De senaste dagarna har sta´n varit fullständigt  nerlusad av folk som verkar ha fått fullständigt flärp, det går knappast att komma fram i affärerna oavsett vad det är de saluför. Till och med Apoteket är fullknôkat med kunder så det är väl antagligen strykande åtgång på värktabletter, näsdroppar, hostmedicin, förstoppningspiller och alla andra medikamenter som denna frossarhelg kräver. Handlarna lär åtminstone inte märka av nån kris än på några dagar vad jag förstår.

Mitt i allt detta skall vi hinna med att fira sta´ns nya hjältar, dansbandssveriges suveräner SCOTTS som gått fram som en virvelvind de senaste veckorna tillsammans med Larz-Kristerz från Älvdalen. Att man "bara" blev tvåa är nånting som har mindre betydelse, tävlingen blev ju ändå inte riktigt som det var tänkt med allt strul i röstningsförfarandet. Bara att acceptera, det var ju SVT som stod som arrangör och de "gjorde säkert så gott de kunde" som det brukar heta då nånting gör åt pipan.

                        
                                 Snart är det ju augusti och dags för kräftskiva igen..... tiden går

Nu skall jag inte gnälla, det är ju JUL gubevars, då skall till och med jag vara snäll, åtminstone göra ett tappert försök, nån gång skall det väl lyckas tycker jag.

Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År, återkommer så fort jag tycker nånting behöver ventileras. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0