Dina kläder öppnar dörren!

Nu har vi återigen lagt ribban och visat upp den svenska flatheten (dumheten).
Det uppmärksammade diskrimineringsärendet i Göteborg där två damer nekades tillträde till ett av stans badhus beroende på att de av religiösa skäl var klädda i långbyxor, tunika och huvudklädsel har nu avgjorts. Damerna krävde att få bada fullt påklädda vilket de alltså nekades av personalen. De anmälde detta till diskrimineringsombudsmannen och har nu tillerkänts vardera 20 000 kronor för att ha diskriminerats på grund av sin religion.

                                              


Vad jag inte förstår är hur detta kunde bedömas på religionsbasis, det alldeles självklara borde väl ändå varit att man gjorde bedömningen efter de hygieniska krav som annars gäller. Det är väl ändå detta som i slutändan kommer att ifrågasättas på övriga badanläggningar i Sveriges. Domen innebär ju att det kommer att var tillåtet att bada fullt påklädd oavsett vad de tidigare hygienbestämmelserna uttalat vilket väl knappast kan vara att föredra. 

Problemet har ju diskuterats även i andra sammanhang där de hygieniska kraven fått stryka på foten, livsmedelshantering exempelvis har ju numera lite speciella regler vad gäller den religiösa friheten att bära olika klädesplagg. Undrar om det är detta vi egentligen vill?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0