Vad är viktigast för TV4, sanning eller tittarsiffror?

Nu har det brakat löst på allvar inom travsporten. Eller snarare mellan den Svanstedska travrörelsen, TV4, Travsportförbundet och Jordbruksverket. Har alltid trott att häxprocessernas tid var förbi men med hjälp av TV4 så hålls den medeltida skiten fortfarande vid liv. Denna suspekta tevekanal, som i normala fall knappt hinner visa tio minuter tittarprogram utan reklamavbrott ägnar de senaste dagarna nästan all sin tid åt att sätta dit Åke Svanstedt , en av Sveriges mest meriterade och respekterade travtränare, och göra honom till en skitig och respektlös djurplågare.
 
                    
                 En skicklig yrkesmans heder... och kanske många andras heder står på spel!

Ett par tidigare, observera tidigare (över fyra år sedan), medarbetare har just nu stigit fram och "avslöjat" att Åke Svanstedt använder otillåtna medel i sin träning av travhästar. De har först inte velat ta steget fram i dagsljuset men efter påtryckningar lovat ställa upp och presentera sina anklagelser i TV4. Märk väl, TV4 kanalen som i program efter program låter en person schavottera utan att han vid något tillfälle själv får chansen att tas på allvar med sina förklaringar och dementier. Mitt uppe i denna soppa florerar rykten om att TV4 betalt dessa vittnen sexsiffriga belopp för att "vittna", men detta är självfallet inte lika intressant att utreda som det påstådda djurplågeriet.
 
                                                   
Håller på Svanstedt tills någon med övertygande bevisning kan döma honom 

                 
Jag tar inte parti för någon som bevisligen är djurplågare, men däremot tar jag parti för en anklagad som inte får chansen att försvara sig på ett sjysst sätt. Ingen av de personer som i TV4 står på den anklagades sida, varken Svanstedt själv eller andra, har fått en fair chans att framföra sina synpunkter utan att bli avbrutna eller helt enkelt påhoppade för sina inlägg. Däremot de som står på anmälarnas sida har fått all tid i världen att lägga fram sin syn på saken.

Att sedan travsportförbundet, efter en polisanmälan från Jordbruksverket, ger Svanstedt körförbud fram till den 23 december medan utredning pågår som de säger, är för mig obegripligt. Det är detta jag menar gränsar till häxprocess, anklaga någon och få denne avstängd innan nån åklagare ens tagit ställning till anmälningen. Detta är ingen mindre än SKANDAL i ett Sverige där rättssäkerheten i dessa dagar verkligen står i fokus på flera olika områden. Men det är klart, förbundet vill väl visa sina muskler, "ingen skall anklaga oss för att sitta med armarna i kors, allmänheten och spelarna måste ha vårt förtroende". Detta gör att man sällar sig till skaran av självpåtagna domare på samma sätt som överheten gjorde på häxornas tid.  

En person är oskyldig tills motsatsen bevisats, trodde jag fortfarande gällde men tydligen räcker det med att bli anklagad så sitter man riktigt jävla risigt till i dagen rättslösa samhälle.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0