Avundsjuka eller bara ren och skär dumhet?

Kommunens föreningsbidrag är ett ämne som diskuteras för tillfället. Oavsett vem som diskuterar, eller vilka kunskaper man besitter så verkar allting vara av ondo. Orättvis fördelning, fel summor, varför inte halvera eller slopa bidragen, eller varför inte si eller så. Höj medlemsavgifterna så är problemet löst enligt vissa skarpa hjärnor, detta visar än en gång nivån på kverulanterna.

Om man nån gång borde vara överens så är det väl då kommunen delar ut fem miljoner kronor till nånting som enbart är av godo. Fem miljoner till föreningars verksamhet där massor av ideellt arbetande idealister avsätter stora delar av sin fritid för att i första hand ungdomar skall ha en meningsfull sysselsättning. Att lära dessa ungdomar att bli goda representanter för sin sport och inte minst att bli fina och respekterade männniskor.

                              
                    Stor eller liten, alla skall ha chansen....           Kan vara tufft att spela quarterback


Att detta skall behöva ifrågasättas gör att mycket av det ideella arbetet känns simpelt och trist. Tack och lov så tror jag inte att det är föreningsrepresentanter som är de stora gnällspikarna, det är väl som vanligt en hoper drönare i pereferin som inte själva orkat lyfta ett finger för att engagera sig i föreningarbete eller överhuvudtaget har nåt vettigt att komma med. Men synpunkter på dittan och dattan går bra att komma med, ja som vanligt till och med rena pekpinnar till kommunens handläggare av bidragsfrågorna.

Medlemsavgifter är ett sätt för föreningarna att få in pengar men det är trots allt en mindre del. Terminsavgifter och andra inkomskällor är gott nog men det finns självfallet en gräns för vad det får kosta innan medlemmarna/deltagarna tar sin Mats ur skolan. I tider med tuffa ekonomiska villkor är det viktigare än nånsin att medlems- och deltagaravgifter är rätt om föreningarna vill behålla, framförallt sin ungdomsverksamheten, på oförändrad nivå. 

                                    
                                       Idrotten förbrödrar..........eller idrotten fostrar?

Alla som har den minsta inblick i föreningsverksamhet vet vilket värde detta ideella arbete har för samhället. Jag brukar säga det så fort jag får chansen; varje timme som nån av kommunens föreningsungdomar tillbringar med sitt stora intresse är en vinst för samhället som vida överstiger kostnaden. Nånting att tänka på för den som gnäller över för stora och orättvisa bidrag. Livet kan tyvärr inte alltid innehålla millimeterrättvisa, men det gäller att göra det bästa av det mesta.


Kommentarer
Postat av: Oven

Ja du Ronny,

antagligen spelar det ingen roll vilka fakta de kan hämta någonstans för de verkar bara vara mot allt på ngt konstigt sätt. Folk som har skadeglädje när de egna lagen har motgångar eller är avundssjuka över föreningsbidrag o.dyl. har nog fullt upp med egna problem också. Kan inte hitta nån annan förklaring till varför de uppträder som de gör. Tycker faktiskt bara synd om dem.

Ha det.

2008-11-22 @ 03:20:13
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0