Huliganhot - ett samhällsgissel

Den ena föreningsmänniskan efter den andra tvingas avgå eller söka polisskydd beroende på hot om repressalier mot dem själva eller deras familjer. Dödshot uttalade av testosteronstinna idioter eller "supportrar" som de själva väljer att kalla sig, härjar likt en farsot bland idrottsklubbarna. Vad kan klubbarna göra för att komma till rätta med problemet? Vad kan våra rättsvårdande myndigheter göra, vad kan alla vi "vanliga" idrottsälskare göra för att få bort dräggen?

Kanske måste vi börja hjälpas åt för att rötäggen skall upptäckas, för oftast är det väl fler än en galning som hotar och är det fler än en så är ju chansen större att bli bli upptäckt. "Det två vet vet alla" är ett talesätt som man borde ta fasta på, lite mer engagerat polisarbete där man verkligen försöker finna den skyldige eller de skyldiga. Som det är nu verkar alla smått paralyserade, ingen verkar ha speciellt bra förslag på vad som skall göras, bara att något måste göras.

                      Isstadion isparkett
                   Låt oss få ha bandyn ifred.... huliganer göre sig ej besvär.


Läser en del kommentarer angående Villas/Lidköpings förlustmatch mot Vänersborg där man efter tre matcher, en vinst och två förluster, ställer ledningen till svars med kommentarer som "...hålla på och internrekrytera blivande mysfarbröder och ryggkliare kommer inte att ge några medaljer", o.s.v.  

Undrar när dessa bandy- och föreningskunniga skall bidra med nåt annat än skitprat och oförstånd. Jo, möjligen då att trappa upp den verbala smutskastningen till rena hot, steget är för vissa inte så långt är jag rädd, speciellt i tider då det är så enkelt att vara anonym både som åsiktsmästare och att konkret uttala hot mot någon som inte faller i smaken. Den som i verkliga livet är anonym vill för att slippa vara anonym ta till hot, men anonymiteten är fortfarande lika påtalad. 

Dags för samhället att sätta till alla resurser för att få ett slut på detta samhällsgissel!
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0