Inget stort intresse för kd-Holger

Kristdemokraternas "starke man" Holger Gustafsson var häromdagen enligt NLT inbjuden av sina partikamrater i Vara för att prata pensioner. Problemet var att det kom tre (3) personer för att lyssna på hans föredrag, vilket enligt Holger berodde på att "många tycker att frågor om ekonomi är krångliga och att det därför inte är så tydligt vad politiska beslut innebär". 

                                                       

Pensionärernas bäste vän om han själv får säga det, men det är ändå Hägglund och Reifeldt som betämmer



För pensionärerna är det inte speciellt oklart vad politiska beslut innebär, det innebär exempelvis att man betalar mer skatt på sin inkomst än den som arbetar eftersom man inte omfattas av det så kallade jobbskatteavdraget. Frågorna är definitivt inte krångligare än att pensionärerna förstår och ifrågasätter besluten. Kritiken är ändå enligt Holger orättvis, pensionärerna har liksom löntagarna fått mer i plånboken. Däremot har han en annan uppfattning än regeringen i frågan om det så kallade  jobbskatteavdraget där han motionerat om en ändring berättar han stolt.

Hur tänker karln, eller tänker han överhuvud taget? Han har motionerat om att pensionärerna skall få del av jobbskatteavdraget för att liksom arbetarna få mer i plånboken. Men i nästa andetag påstår han att man redan fått mer i plånboken. Jaha, vad är det som fyllt på pensionärernas plånbok, jo 64 kronor i månaden eller nåt i den stilen för pensionärer i vissa begränsade inkomstlägen. 

Som vanligt kommer hans motion att att falla i glömska, eller som Holger själv säger till NLT, "Göran Hägglund håller med mig, men han håller med regeringen mer", vilket säger allt om vad kd står för, det gäller att först och främst tillfredställa moderaterna tydligen. Det går alldeles utmärkt att dagtinga med sin egen uppfattning bara man håller ihop den "alltid eniga"  alliansen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0