Kriget är här - inte bara på macken!

BENSINKRIG I LIDKÖPING!
Rubrikerna lyser över sta´n, bensinen är nere runt 10-kronorstrecket för första gången på väldigt länge. Vad är det egentligen för mekanism som drar igång ett bensinkrig undrar jag? Kan väl knappast vara av konkurrens- eller marknadsmässiga själ då bolagen normalt studsar upp och ner med en tioöring var och varannan dag. Kanske vill man passa på att profilera sig då statsmakterna på nytt aviserat att en skattehöjning kan vara på gång beroende på att biobränsle inte längre är lika attraktivt som tidigare jämfört med bensin. Dieselbränslet verkar alla ha glömt bort, det finns inte med på kartan över drivmedel utom när det är skattehöjningar på gång. 

                  
               Pendlare från Kiruna, eller arbete befodrar hälsa och välstånd..... men för vem?

Trodde en stund att finans- och  jobbkris var orsaken till prisraset men insåg snart det solklara skälet; en "mackvevare" som "tvingats in i branchen" om man säger så.
"Ta jobbet i Lidköping eller vi drar in a-kassan", var det sista budskapet han fick på arbetsförmedlingen, så vad kunde han göra?
 A-kassa ja, han hade alltid trott att medlemsskapet i a-kassan under alla år skulle vara försäkringen om det skulle bli kris på arbetsmarknaden. Nu var det kris men vad hjälpte det, "pendla från Kiruna till Lidköping, där finns det jobb på bensinmackarna" var det glasklara budskapet från handläggaren på arbetsförmedlingen.

Eftersom han har familj med tre barn, hus med väl tilltagna lån och inga pengar på banken (som tur är i dessa tider) samt dålig utbildning var det bara att sätta sig på tåget, vinka adjö till fru och barn och resa söderut.

Kan ju hoppas de höjer bränslet med ett par kronor så han kan få drägliga arbetsförhållanden.

Detta skall ses som ett ironiskt inlägg kanske är bäst att påpeka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0