Magnus Gabriel landsteg i Lidköping

                     
Magnus Gabriel de la Gardie från Läckö landsteg i Lidköping tillsammans med sin gemål sen 1647, Maria Eufrosyne på torsdagskvällen. Tack vare att räddningstjänsten ryckte ut kunde paret tryggt ta sig iland vid norra brofästet och på äkta stormannamanér hand i hand promenera över Torgbron. Paret med sin adjutant hann även med att inspektera den gamla salutkanonen som riggats mitt på bron och de verkade belåtna med vad de såg.

                     
Gamle Magnus med hustrun Maria och adjutant landstiger med hjälp av ett flytetyg av modernare snitt.

Att Magnus Gabriel de la Gardie i sitt tal uppmanade oss att julhandla som aldrig förr kanske inte låg helt rätt i tiden men greven kanske inte hade så noga koll på det nuvarande samhällstillståndet, han litade naturligtvis på att drottning Kristina fortfarande höll en vakande hand över Sveariket.

Trots, eller tack vare grevens tal så kommer nog julhandeln även i år att fylla kassaskrinen hos våra handlare, det verkar inte ha nån betydelse hur samhällstillståndet är just denna helg. Julklappar skall handlas, julmaten saknas inte på bordet och när pengarna börjar sina så är det ju readags, då tömmer man börsen på de sista sekinerna och fyller handlarnas kassakistor ytterligare en gång.

Konsumera mera, det är en uppmaning som kanske ändå är det rätta i lågkonjunkturens tidevarv, det gäller att få fart på (h)julen för att vi skall överleva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0