Skänk aldrig bort en häst!!

Nu har det hänt igen, ytterligare en häst är försvunnen. 14-årige valacken Ametist som skänktes till ett "hästälskande par" som höll på att renovera sin hästgård är spårlöst försvunnen. Förra ägarinnan hade hoppats att Ametist skulle få ett bra liv som sällskapshäst hos sin nya ägare. Tidigare ägaren började strax förstå att allt inte stod rätt till. Den "hästälskande" kvinnan vägrar nämligen att uppge var hästen finns, vägrar likaså att skicka bilder på hästen till förra ägaren.

                   
Hästen eller personen på bilden har inget samband med texten. Detta är istället en snart 4-årig unghäst som för tillfället utbildas i hoppning av Amanda Larsson. 

Vid närmare kontroll visar det sig att den 25-åriga kvinnan som är vd för att slakteri i Skåne aldrig har haft den här gården som hon uppgett, adressen finns inte, inte heller telefonnumret stämmer, det går till en telefonsvarare i Tyskland, och allt tyder på att hästen är svartslaktad. Slakteriet där hon är vd har i flera fall varit utsatt för granskning av myndigheter beroende på att svartslakt har förekommit tillsammans med flera andra oegentligheter.

Detta är en uppmaning till alla som tänker ge bort sin häst för att den skall få ett bra liv de sista åren; GE ALDRIG BORT EN HÄST om du inte är alldeles säker på var den hamnar. Det har på senare år visat sig vid massor av tillfällen att skrupelfria hästhandlare köper hästar för en billig penning, lastar dem på stora långtradare och kör dem ner till södra Europa där slaktavgiften är betydligt högre än i Sverige.  

Dessa transporter tillhör inte de mest humana om man uttrycker sig försiktigt, SVT har vid ett flertal tillfällen visat hur dessa fullständigt empatibefriade människor hanterar djuren, oavsett om det är hästar, får, nötboskap eller andra djur. VIDRIGT är ordet som beskriver detta bäst.

TÄNK ER FÖR alla hästägare innan ni gör affärer av det här slaget. Se till att priset  åtminstone överstiger slaktavgiften, det är ett av flera sätt att säkra att ens häst inte behöver hamna i händerna på dessa banditer. 

Kommentarer
Postat av: Oven

Väldigt snygg häst, i mina (lekmannens) ögon iaf.

2008-11-25 @ 00:01:06
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0