Skjutvarning i Värmland!

Polisen i Karlstad har gjort stordåd! Man har med rejäla polisiära resurser gjort ett massivt tillslag för att komma till rätta med vapenhanteringen i Värmland. Inte vilket tillslag som helst, man har satsat sina snålt tilltagna resurser på en insats vid skidskyttegymnasiet i Torsby där man hittat vapen som enligt ansvarigt polisbefäl inte hanteras och förvaras på föreskrivet sätt. Minsann!!

Skidskytten Sven Ficher


Kan riktigt höra hur en nästan upprymd polisledning i Karlstad upptäckt att det hanteras vapen på detta skyttegymansium. Aja baja, det måste vi kolla upp, man kanske till och med skjuter med bössorna! Även om jag lägger ironin åt sidan en stund har jag svårt att vara allvarlig, kan inte riktigt förstå varför man måste göra ett "tillslag", kunde man inte med en normal dialog försökt åstadkomma det man var ute efter? Förutsätter att skolledningen har såpass pedagogiska kunskaper att man kunnat föra en dialog med ordningsmakten.

Gevär med kikarsikteGevär med kikarsikte

Kanske polisen kunde omfördelat en del av dessa resurser till att verkligen komma åt vapenproblemet i samhälllet, och då menar jag det specifika problemet. Jag har i alla fall fått den uppfattningen att vapentillgången är i det närmaste obegränsad i Sverige och då pratar vi inte om några salongsgevär på en skytteskola. Då handlar det om militära automatvapen som används oftare i kriminella sammanhang än på militärernas skjutbanor. Kanske denna vapenhantering blir nästa stora uppgift för värmlandspolisen, nu har man ju skaffat sig erfarenhet av hur man skall gå tiilväga. Men å andra sidan är det naturligtvis enklare att göra ett "tillslag" där man vet att man kan hälsa på utan att behöva lägga energi på planering och kvalitativt polisarbete.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0