Vad säger Odell nu då?

"Tycker det är dags att staten går in som ägare i den svenska bilindustrin",  det var ord och inga visor det. Jaha säger ni säkert, nu är vänsterblocket på gång igen, att de aldrig kan inse att Mats Odell och hans kompisar en gång för alla deklarerat att staten inte skall vara företagsägare.

Är det möjligen Wanja Lundby-Wedin som kommer med förslaget? Icke sa Nicke det är faktiskt en av Moderat... förlåt NYA Moderaternas tunga namn i Göteborg förra kommunalrådet och förra partisekreteraren Johhny Magnusson som kommer med förslaget. Han tillsammans med ett antal andra västsvenska moderater (8 av 20) tycker att staten borde göra en insats för bilindustrin på samma sätt som man håller finansmarknaden under armarna. 

                                 
                                        Sveriges beskyddare nummer 1....

Detta är väl borgerligheten i ett nötskal: Staten skall inte äga nånting som nån annan kan tjäna pengar på, däremot skall staten äga det som ingen för tillfället kan tjäna pengar på. Detta avspeglar sig inom alla sektorer inte minst i den på senare tid så högljudda debatten om att privatisera både sjuk- och ädrevården. Privatisering med förtecknet valfrihet, var och en skall ges möjligheten att välja hur man vill ha det.  

Vad denna frihet betyder visar sig tydligt då två stora privata företag, Volvo och Saab hamnat i kris. Den politiker som ens nämnt ett förstatligande av dessa företag för ett halvår sedan hade för all framtid varit politiskt stendöd. Mats Odell hade sammankallat till presskonferens och med indignation i rösten och tårar i ögonen förklarat att "staten kommer ALDRIG att ta över några privata företag. Staten är ingen bra företagsägare".

Undrar vad denne Odell säger om de Moderater som gjort senaste utspelet. Han kan ju rimligen inte anklaga dessa högt värderade samhällsmedborgare för att vilja föra en socialistisk politik. Han kan ju inte den här gången komma med det vanliga argumentet "... varför är vansterblocket så rädda för valfrihet?..."  Nu kanske han tvingas, naturligtvis tillsammans med Reinfeldt, ta dessa moderata och obstinata socialistpropagerare i örat och förklara att "staten är ingen bra företagsägare". ¨

Jag väntar med spänning vad detta utspel får för konsekvenser. Troligen tystas det ner, glöms bort och krutet satsas på valfrihet inom vården istället.

Se länken

http://www.expressen.se/blogg/1.1384978/premiar-for-blogg-lankar-pa-expressen


Kommentarer
Postat av: Oven

Mats Odell är väl Svenska folkets fiende nr:1 !

2008-11-29 @ 20:13:57
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0