Vilka sopor

Nej, jag menar inte Villa/Lidköping även om det finns många idag som vill använda begreppet efter utskåpningen mot Broberg/Söderhamn. Jag syftar istället på avfallshanteringen på Kartåsens återvinningsstation där den som vill slänga avfall i fortsättningen nogsamt skall redovisa vad det är man slänger. Avfallet skall vägas och preciseras säger Jan Westin, ansvarig för renhållningen i kommunen. Visst kommer det att bli en del pappersexcersis men det är nödvändigt enligt Westin och vi får väl anta att han vet vad han pratar om.

                         
                                               Det gäller att hålla ordning på soporna.....?

Det gäller alltså att hålla ordning på soporna om man säger så, nu kan man inte längre bara låta "skiten" försvinna och inte behöva bry sig, nu kommer man kanske att få identifiera sig och visa att man bor i Lidköpings kommun samt att det är mina sopor varefter man  får ställa en pärm i bokhyllan med noggrannt bokförda kolumner med allt från avdankade kalsonger till trasiga flasköppnare.

Allt för att spara miljö. Tänk om Villa/Lidköping ville tänka i samma miljöbanor så slapp vi dessa sopor i alla fall. Nä, det var elakt, de kommer igen, återvunna och fräscha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0