Skäms över sin "låga" lön på 100 000 kr

Kommer ni ihåg historien om mannen som just hållit ett långt föredrag på ett föreningsmöte i en bygdegård utanför Lidköping och arrangören frågade vad han ville ha i ersättning.
-Ni får väl betala vad ni tycker det är värt, sa föredragshållaren.
-Jaha, sa föreningens kassör, men nônting ska du väl ändå ha.

Ungefär så kanske det går att lite ironiskt kommentera våra allsvenska fotbollstränare som menar att de har för dåligt betalt. "Jag skäms för min lön" säger Zoran Lukic, tränare i Djurgården som betraktar sig själv som en lågavlönad fotbollsexpert. Att de flesta av tränarna i högsta ligan har runt hundra tusen kronor i månaden är alltså inget de är nöjda med. Jo en av dessa, Magnus Haglund i Elfsborg tycker att hans lön är helt ok med tanke på att det finns väldigt många i Sverige idag som inte ens har arbete som han säger och skickar därmed en känga åt sina tränarkollegor. Att de utöver lönen även har väl tilltagna förmåner i form av bonus och pensionsavsättningar som inte redovisas i skatteverkets statistik innebär väl att de inte behöver gå till kommunernas socialkontor för att överleva, i alla fall inte den närmaste tiden.

                                         
                                       Missnöjd                                                 Nöjd

Men det är klart, skall vi börja jämföra med exempelvis engelska, italienska, tyska och spanska tränare så är det väl inga stora pengar men då handlar det trots allt om lite andra nivåer vad gäller fotboll och publikintresse. För att fortsätta citera Djurgårdstränaren Lukic: "När jag förhandlade med Hansa Rostock så skämdes jag att säga att jag bara hade 3000 euro netto i månaden...., Hansa Rostock beklagade att de bara kunde erbjuda 20 000 euro netto per månad".

Hade jag varit Zoran Lukic så vete väl fan om jag inte accepterat detta "skambud". Skämt åsido, kan det vara så att vissa svenska tränare inte har den status de själva inbillar sig, eller varför arbeta för dessa svältlöner om de kan tjäna tiofalt nån annanstans. Att de är idealister är väl knappast troligt, sanningen är nog närmare så att de liksom svenska företagsledare som anser att de tjänar skit och ingenting i Sverige inte heller de är speciellt eftertraktade utanför Sveriges gränser.

För att ge Lukic ännu en känga så kanske han skulle ligga lite lågt efter Djurgårdens kollaps mot Blåvitt senast. Förlust med 0-6, kanske dags att vara glad att han har jobb överhuvud taget istället för att klaga på sin "dåliga" lön. 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0