Rör inte bokarna, tänk om vad gäller lekplatsen

Är normalt ingen aktiv eller militant trädkramare men nu reagerar även jag på kommunens senaste byggförslag. Att fälla en antal gamla vackra bokträd för att bygga lekplats är verkligen att starta en trädkramaraktion som kan komma att bli omfattande. Oavsett vem jag pratat med de senaste dagarna är alla för en gångs skull fullständigt eniga, inte ett bokträd får fällas i stadsträdgården för att bereda plats för en lekplats.  

                       
                                 Knappast nån vettig själ vill väl kapa dessa vackra skapelser

Att man planerar att bygga en trevlig lekpark i centrala sta´n är väl ett alldeles utmärkt förslag, efterlängtat sen länge och inte många som protesterar mot detta. Däremot att komma på den befängda idén att placera den på en av de vackraste platserna i stadsparken och därmed tvingas fälla flera stora bokar måste vara ett av de sämst genomtänkta förslag som presenterats de senaste åren. Jag är fullständigt övetygad om att man från ansvarigt håll lyssnar på protesterna och tar fram en ny plan för lekplatsen, det måste bara gå att hitta ett bättre alternativ.

                                         
                                     Även träd kan få plats för den som vill leka

Varför inte bygga så att man samtidigt tar till vara på trädens möjligheter, eller möjligen i anslutning till bokdungen där det går att ordna en oas för alla som inte vistas just på lekplatsen. Det allra sämsta alternativet är naturligtvis att fälla ett antal av dessa bokar, speciellt som vi fått veta av expertis på området att träden är friska och inte i behov av avverkning vilket hävdades i ett tidigare skede. Nu är det bara att vänta på att ansvariga går ut med uppgiften att träden kommer att stå kvar, om inte så riskerar våra makthavare att få en trädkramaraktion på halsen vilket skulle innebära att de definitivt mister det förtroende de så väl behöver, men som de alltså med ett pennstreck kan förstöra. Låt träden vara kvar, lekplatsen kommer att må bra av att samsas med dessa gamla fina träd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0