Inga bostadsproblem här inte!!!

Att vara ung och sakna arbete och bostad är ett ökande samhällsproblem. Några som inte behöver oroa sig för detta är två av Sveriges mest kända och omhuldade socialbidragstagare, nämligen Kronprinsessan Victoria och hennes tilltänkte make Daniel. Dessa två, för Sverige så oerhört viktiga personer, behöver naturligtvis inte ställa sig i bostadskö, de behöver inte heller be att få bo hos föräldrarna, de behöver överhuvud taget inte bry sig. Ungdomarna får nämligen disponera Haga slott enligt beslut av den royalistiska alliansregeringen. Visserligen ett ganska enkelt boende för två så prominenta ungdomar men ändå. Kanske regeringens strategi eller baktanke är att Maud, Fredrik och kompani skall få de bästa platserna vid det spektakulära och så " för Sverige oerhört viktiga bröllopet" nästa år. Eller möjligen bara rent fjäsk som det lite vanvördigt brukar kallas.

Hur som helst så förenklar det bostadssökandet om man har rätt föräldrar och dessutom en regering som verkligen värnar de unga i landet.

                                            
   Det unga paret kanske kan hyra ut ett par rum i denna enkla boning...?

Lite intressant i överlåtandet är skrivningen "Avsägelsen gäller från den tidpunkt som Hans Majestät Konungen närmare anger". Självklart att kungen skall bestämma, det är ju dottern som skall föräras "gåvan".

Fakta om Haga slott
1966 överlät Gustaf VI Adolf den kungliga dispositionsrätten till Haga slott till regeringen för att användas som bostad åt "prominenta personer från utlandet". Slottet har därefter använts som gästresidens, till sammanträden, möten och representation i regeringens regi. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0