Stor eller liten det var frågan.

Vad är egentligen en stadsjeep? Ett uttryck som mest förknippas med stora bränsleslukande bilar oavsett om de används i sta´n eller på landet. Vad är en bränsleslukande bil egentligen? Är det en Toyota Corolla som jag själv kör eller är det exempelvis en Volvo XC90, alltså Volvos största personbilsvariant? Många frågor som det inte går att svara entydigt på, däremot går det att avfärda vanföreställningen att alla stora bilar är miljöbovar.

                          
                                       Vilken är miljöbäst, ja det var frågan...?

Min Toyota sörplar i sig runt 0,7 l/mil om jag kör normalt, en Volvo XC90 diesel drar under 0,5 l/mil vid normal körning. Vilken är då mest miljögrisig om man uttrycker det så? Ja det kan man fråga sig, Sverige har ju på alla sätt försökt få diesemotorn att framstå som miljögris och därmed försöka skatta bort den ur sortimetet medan övriga Europa ser dieselbilarna som ett utmärkt alternativ till bensinbilar. Vad är egentligen rätt, den moderna dieselmotorn har ju helt andra egenskaper ur reningssynpunkt än tidigare men detta verkar inte ha fallit beslutsfattarna på läppen.

Sverige går sina egna vägar då det passar, annars går det bra att följa övriga Europa, ja, ja det är väl som vanligt bara att acceptera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0