Skolnedläggning och "Kärnkraften får ha sitt pris.."

Att den styrande majoriteten (S, V och MP)  i Lidköping fått ordentligt på pälsen av oppositionen, speciellt (C) efter beslutet att stänga Gösslunda skola, är allmänt bekant vid det här laget. Centerpartiets represen(tanter) har ondgjort sig över hur majoriteten avfolkar landsbygden och inte tar hänsyn till de boende på landet.

Nu har Götenen kommun hamnat i blåsväder sen man beslutat stänga Holmestads skola, även detta en "landsbygdsskola". Skillnaden är bara den att här styr allianspartierna och med centerns goda minne utarmar man landsbygden. Det är tydligen skillnad på värderingen av landsbygden beroende i vilken kommun man bor, föga överraskande egentligen, centern har väl på senare tid inte framstått som partiet med några långtgående visioner precis, ena dagen si andra dagen så.

                                          
      Uranbrytning, en hantering som ingen vill ha, i alla fall inte i Sverige



Kärnkraft javisst, men ingen uranbrytning i Sverige 
När jag ändå är inne på detta med centerpartistiska kappvändare kan jag fortsätta med deras cyniska sätt att agera i kärnkraftsfrågan. Gunilla Druve Jansson (C) är upprörd över att (S) inte ställer upp på fortsatt kärnkraftsanvändning. Jag tar inte ställning i sak med detta inlägg men vill poängtera hur Druve Jansson beskriver uranbrytningsproblemet. Hon vill självklart inte att man skall bryta uran i västgötabergen, ja inte i Sverige överhuvudtaget eftersom hon "inte tycker det ser vackert ut i de område de bryter uran". Däremot kan hon acceptera import av detta farliga ämne för som hon säger "kärnkraften får ha sitt pris".

Har nån hört på maken till cynism, kärnkraften får ha sitt pris. Att aboriginer i Australien, indianer i USA och Kanada eller afrikaner i Niger, Gabon och Namibia får sina liv förstörda av uranbrytningen skiter väl Gunilla Druve Jansson i, huvudsaken är väl att hon får beröm av Maud och gänget. Som sagt, "kärnkraften får ha sitt pris". Cynism när den är som allra mest äcklig, men centerpartistisk.


Kommentarer
Postat av: Oven

Mycket bra inlägg!

Centern har tappat allt vad trovärdighet heter.

Ut"strålning"en är som bortblåst i det partiet ;-)

2009-04-01 @ 13:09:50
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Karin

Hej! Jag har lagt ut modellbilder på min blogg från min senaste plåtning, kika gärna in och kommentera vad du tycker!:)



www.abckarin.blogg.se

2009-04-01 @ 13:17:01
URL: http://abckarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0