Sören Persson, finalmatchens gigant

Det är inte ofta jag får anledning att sätta domaren i främsta rummet när det gäller hockey. En oerhört svår uppgift som dessa idrottsentusiaster ställs inför varje match. Att som ett erkännande, eller som grädde på moset efter en säsong med både ris och ros få chansen att döma en finalmatch i världens näst bästa hockeyliga(?) är givetvis ett hedersuppdrag samtidigt som det är ett uppdrag med enormt stora krav på både kompetens och inlevelse.

          
   Tre gånger Sören Persson..., lika med tre Ronsonplus för en suverän insats

Kvällens finalmatch mellan HV71 och Färjestads BK blev en fantastisk tillställning mycket  tack vare lidköpingsdomaren Sören Persson. Att låta spelarna på isen göra upp om vem som är bäst är ju vad vi i publiken älskar, domaren skall bara finnas, inte synas. Ingen kan på ett bättre sätt visualisera detta än just Sören Persson, hans insats gjorde att matchen blev en av de bästa jag sett denna säsong. Spelarna fick verkligen chansen att göra upp om ytorna på isen utan onödig inblandning av domartrion.

Utvisningar som i elitserien varit ett stående inslag som förstört de flesta matcher lyste med sin frånvaro Tack vare Sören Perssons tolerans och utpräglade känsla  för spelet tog också spelarna sitt ansvar, man försökte hela tiden spela hockey utan en massa skit och mygel som så ofta förekommer normalt. Heder åt två lag som verkligen tog ansvaret, detta blev därför så här långt årets match enligt min bedömning. Inga tjyvknep, ärliga tag genom sextio minuter och detta som sagt tack vare en domarinsats som är värd att skriva om i POSITIVA ordalag, när förekom det senast?

Bara att hoppas att Sören Persson får fortsatt förtroende, kan han fortsätta på den inslagna vägen och tillsammans med spelarna utveckla den påbörjade dialogen på planen så kommer han att bli årets gigant på domarhimlen. Vi hockeyentusiaster håller tummarna, fortsätt visa vad du kan Sören.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0