Cynism när den är som värst

Kalifornien och ett antal andra amerikanska delstater föreslår att marijuana skall legaliseras. "Det skulle ge oss möjlighet att beskatta denna drog på samma sätt som alkohol och tobak" säger ansvariga för förslaget och påpekar att detta skulle kunna dra in omkring 1,4 miljarder dollar bara till den Kaliforniska statskassan vilket skulle vara ett välkommet tillskott i en ekonomisk kärv situation.

                                           
                                           Att röka brass... en rättighet?

Detta är väl ännu ett cyniskt sätt att låta utsatta grupper "hjälpa" samhället att överleva. Samtidigt konstaterar USA enligt Wikipedia att förebyggande information på senare år gjort att man minskat användningen av cannabis hos ungdomar med 25% genom tuffare kontroller i skolor och utbredd information till ungdomar generellt. Detta är man i vissa stater ändå beredda att släppa på enbart för att "tjäna pengar", skit samma att det leder in ungdomar på drogernas Highway.

                                                 
                                      En som ändå sett grundorsaken

I sammanhanget är det intressant att höra president Obama tala klarspråk vad gäller bekämpandet av de stora och mäktiga drogkarteller som finns i främst sydamerika. Hans slutsats är att det är USA som är den stora motorn för dessa kartellers överlevnad. USA är ledande vad gäller droganvändning, landet levererar dessutom vapen till de otroligt vapenstarka drogkartellerna vilket gör dom svåra att undanröja, gerillakrigföring är ett effektivt inslag i deras sätt att försvara sina domäner och revir.

Slutsatsen av senaste tidens information angående legaliserad droganvänding blir att president Obama ändå försöker få USA att  erkänna landets avgörande del i problemet. Först då finns möjligheten att komma framåt i bekämpandet av dessa sydamerikanska gangstersyndikat och därmed få till en humanare värld. Inte ens jag tror att det lyckas men fan den som ger sig. Att själv ha barnbarn som förhoppningsvis avhåller sig från skiten gör att det är värt att tro på att varje land, organisation, människa gör nånting för att stoppa det "moderna"samhällets gissel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0