Tre Kronor startar som vanligt, uselt!

Skönt, nu är VM-hockeyn igång. Efter seger mot Österrike står Kronorna ännu en gång på öronen mot en "blåbärsnation", visserligen efter ett visst övertag men som vanligt tar det en stund för dessa välbetalda isprinsessor att prestera. Om jag går och kollar HC Lidköpings 16-åringar så kan jag utan att överdriva påstå att det utdelas 100% fler rejäla tacklingar under en match än det görs i dessa inledande VM-matcher. Det är ett antal "madamer" som dragit på sig den blågula dressen för kvällen.

                                 
                             Ungefär så här såg matchen mot Lettland ut...

Sverige, liksom övriga nationer som väntas tillhöra toppen av hockeyvärlden, har förvånansvärt svårt att mobilisera sina resurser då det så sakta rullar igång. Det talas om de från Nordamerika influgna spelarna med jet-lag-problem, det beror stundtals på att man varit från hockeyn ett par veckor, det beror på skador o.s.v. Det märkliga är att inga av turneringens övriga lag tydligen har samma problem. Nä, som vanligt är det väl så att de svenska stjärnorna behöver få tid att acklimatisera sig, lära sig nya miljöer, lära sig sina nya kompisar, lära sig spela hockey, ja lära sig allt det där elementära som alla andra nationer har med sig i kappsäcken, eller har jag missuppfattat vad som händer....? 

                                 
                                    Så här vill vi se Kronorna...

Det jag räknar upp är kanske mer kritik mot den församlade expertisen. Sverige kan ju bara inte förlora mot en "blåbärsnation" som Lettland, det finns inte i dessa experters hjärnor eftersom Sverige har de bästa av de bästa hockeyspelarna i världen. Att Sverige normalt skall vinna en sån här match är väl ganska klart för oss alla, däremot är det bara att inse att det finns inte längre några givna poäng, spelarmaterialet är globalt om man vill säga så, alla som deltar i ett mästerskap spelar ju normalt i de stora ligorna oavsett om det gäller Europa eller Nordamerika. Nationalitet är numera bara ett pass, övriga meriter är globala.

Sverige kommer igen, vi brukar vara "slowstarters" i mästerkskapssammanhang. VM-bucklan kan fortfarande hamna i Sverige om gudarna, domarna, pressen, Bengt-Åke och vi andra tokfransar tror tillräcklig mycket

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0