Swedbank och Holger, med såna vänner behövs inga fiender!

Swedbank gör gigantiska förluster. Felinvesteringar och rent klantiga utlåningar till riskfyllda investeringar i öst och ett antal andra illa skötta affärer gör att banken har hamnat riktigt i blåsväder. Som vanligt verkar det bli vi skattebetalare som får ta notan, undrar bara om vi inte får lägga till några kronor i dricks också.

                          =          

Hörde en "idéhistoriker" i teve,  ja jag tror han kallades så, som bestämt hävdade att nu är det verkligen dags för ägarna att betala tillbaks vad de tidigare plockat hem. "De måste få känna på vad det kostar att inte ha koll på bankens pengar", sa han och påpekade att ägare och investerare redan glömt att bankerna för åtta år sedan också då var i en krissituation där staten fick reda ut stormen. Han menar att det nu är dags att statuera exempel om detta inte skall upprepas, det måste svida i skinnet på dessa leklystna spekulerande besserwissers som i goda tider tjänar enorma pengar på rena luftaffärer för att i nästa ögonblick i princip falla platt till marken utan att det berör dem det minsta ekonomiskt då skattebetalarna som sagt svarar för notan.

                                    
                Kristdemokraten Holger, moderaternas mest pålitliga megafon 

Till sist, Holger Gustafsson (KD), lokal politiker med ambitioner att komma in som EU-parlamentariker kastar ut ännu en debattartikel där han berättar om vilka storslagna satsningar regeringen gör för att lindra effekterna av lågkonjunkturen. Finns bara en kommentar att lämna på Holgers inlägg: Sansa dig Holger, betänk att du representerar ett parti där kristenheten skall vara ledstjärnan, där lögn är en synd. Din artikel innehåller inget annat än rent lögnaktiga påståenden vilket du måste vara medveten om. Ärlighet verkar tyvärr inte vara nån av dina bästa egenskaper, är detta kanske en merit för din kandidatur till EU-parlamentet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0