Stafettpinnen är fattad, läkarna blir vinnarna

Återigen har fenomenet med så kallade stafettläkare blivit ett diskussionsämne. Att bemanningsföretag hyr ut läkare till vårdcentraler och sjukhus är ett större problem än nånsin tidigare. Läkarbristen har gjort att allt fler läkare slutar sin ordinarie tjänst för att låta sig hyras ut via bemanningsföretag och därmed kanske dubbla eller tredubbla sin tidigare lön. Bemanningsföretagen erbjuder i vissa fall 250 000 kronor i månaden plus ett antal förmåner som fria resor och annat. Den politiker som ens vågar tänka tanken att ifrågasätta hanteringen blir inte långvarig på sin post, läkarskrået har för tillfället oinskränkt makt i denna idiotiska pengakarusell.

                                             
                                                Kostsamt byte...

Hörde exempelvis om en läkare som varje dag reste tre timmar enkel resa med bil till en stad i Norrbotten. Där hade han tid att ta emot tre till fyra patienter innan det var dags att ställa kosan hemåt igen, alltså ytterligare tre timmar i bil. Våra skattepengar används alltså i första hand till bilåkning. Systemet är ju trots allt lysande rent affärsmässigt, några sitter och slussar runt dessa läkare till olika vårdinrättningar samtidigt som man kammar hem en ansenlig hacka för detta "arbete". Läkaren i sin tur gör också en rejäl vinst jämfört med om han eller hon vore anställd av landstinget. Alltså är det fler som får sin försörjning på detta vis och allt på bekostnad av sämre vård till högre pris. Snacka om lurendrejeri i den högre skolan.

Men det kanske ingår i den så kallade arbetslinjen, ett sätt att skapa "riktiga jobb" om man skall använda sig av modera..., ursäkta, NYA moderaternas språkliga cirkusnummer. Nu blir det dessutom ytterligare ett tillskott i kassan med nya jobbskatteavdrag, men det är klart, läkarna sätter väl sprätt på alla sina årsmiljoner vilket i sin tur sätter fart på Sverige. Allt är ju positivt i sista ändan så vad gnäller jag för egentligen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0