Det blir bara billigare och billigare

"I våra butiker prissänks ungefär 200 - 1 000 varor beroende på vilken sorts ICA-butik man handlar i. Varorna sänks med uppskattningsvis 2 - 10 procent, beroende på handlarens egen prissättning".

                                                                
                                                                      Lika goda kålsupare

Så skriver ICA på sin hemsida och detta är inte enda gången man påstår sig sänka priserna. Under senaste året har man i den ena annonskampanjen efter den andra sagt sig sänka priserna på x antal varor. Min enkla fundering blir självfallet: Varför konstaterar olika konsumentundersökningar raka motsatsen, att det blivit dyrare att handla under senaste året? Är dessa prissänkningskampanjer ytterligare ett sätt att vilseleda eller vad handlar det om?. Även Willys, Coop och Hemköp trummar i oss samma budskap, "nu sänker vi priserna igen" och vi förväntas handla som aldrig förr bara för att det blivit "billigare".

Ett par, tre kampanjer till och vi kan väl i det närmaste handla gratis mat, men visst lider jag med de stackars handlarna, det kan inte vara lätt för dom då priserna sänkts varenda vecka i flera år. Skulle vara intressant att se hur många varor man istället HÖJT priserna på men detta lär väl knappast hamna på hemsidorna eller i reklambladen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0