Får vi förlova oss snälle herr Reinfeldt?

Måste bara kommentera den "fantastiska" nyheten att prinsessan Madeleine har förlovat sig med sin Jonas Bergström. En händelse som det spekulerats om i media de senaste dagarna men som nu bekräftats av hovet. Men nu kommer det mest spännande, efter att kungen har gett sitt godkännande måste även regeringen lämna klartecken. Märker ni hur korkat det låter, två personer som hängt ihop i flera år och vill förlova sig skall först begära godkännande av landets riksdag och regering. Detta i ett land som påstår sig stå för frihet, demokratiska och mänskliga rättigheter och individens rätt att råda över sin egen situation. 

                                                       
                                                     Får vi lov att vara normala...?

Hur rimmar dessa utfästelser med det som nu sker då vi låter en familj i Sverige undantas från dessa elementära rättigheter? En familj som inte tillför Sverige annat än möjligen lite PR för de trogna. Har skrivit det tidigare och påpekar det än en gång, kungahuset har blivit ett nutida monument över en svunnen tid, en tid med ett styressätt där blodet övertar normala demokratiska valmöjligheter. Borgarna som talar så varmt för individens fria val tycks helt ha glömt bort vad kungahuset representerar men det är klart, Carl XVI Gustaf och hans bidragskrävande familj befinner ju sig på den rätta nivån i både adels- och taxeringskalendern så då går det mesta att acceptera av de royalistiska romantikerna.

Skrota kungahuset, placera kungen och Silvia på Naturhistoriska muséet och låt inträdespengarna gå till att ombyggnad av slottet till exempelvis hotell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0