Afghanistan, en plats för skjutgalna "världsräddare"

Michael Jackson, sommarkatastrofer och annat får ursäkta, för tillfället är det den svenska militära styrkan i Afghanistan som engagerar mest. Tidningarnas ledarspalter och reportagesidor innehåller varenda dag mer eller mindre klarsynta rapporter från svenskarnas insatser. Att en USA-ledd operation mot Al-Quaida skulle vara riskfri är ju inte speciellt logiskt och därför är det ju inte mycket att förfasa sig över då styrkan då och då blir utsatt för eld från motståndarna. Det som är mest korkat är att det överhuvudtaget finns en svensk så kallad insatsstyrka på plats, detta är inget annat än en ren provokation mot både svenska och Afghanska intressen.

                                                     
                                                         Stanna i Sverige!!

Sverige har på detta sätt blivit en dansande marionett i det amerikanska "kriget" mot terrorismen, ett krig som ingen vill ha och som fortfarande kräver mer liv och lidanden än terrorismen nånsin gjort och kommer att göra. Bör rimligen vara dags för president Obama att få sina krigshetsare att tänka till men det är väl knappast troligt att han lyckas med detta, det handlar ju inte bara om liv det handlar framförallt om pengar. Även i denna "branch" är det pengarna som styr, länder kan gå på knäna i ekonomiska kristider men pengar till militära insatser finns alltid och dessa miljarder hamnar naturligtvis i väl maskerade kassaskåp till gagn för några få. 

Ta hem den svenska så kallade insatsstyrkan med omedelbar verkan Tolgfors, sluta lek världsherre och bespara oss både mänskligt lidande och ekonomiska förluster. Låt de amerikanska terroristfobierna vara just amerikanska, världen är inte betjänt av insatser baserade på dessa fobier, dags att Sveriges regering inser detta och agerar därefter innan hela den av USA terroriststämplade delen av världen förgörs. Tyvärr lär väl min uppmaning inte anammas av varken Tolgfors eller hans regeringskumpaner, de fortsätter säkert att försöka gå  i takt med sina stora idoler i väster.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0