MC-träff, fotboll och hästar, da´n är räddad

                           

Motorcyklar och fotboll skall det handla om idag. Motorcyklar med sidvagn kan vad jag förstår innebära nästan vad som helst numera. Efter helgens stora Jumbo Run som startade på Filsbäck är det bara att konstatera att sidvagnshojarna blir allt tuffare, vissa liknar INTE sidvagnshojar utan mer trehjuliga bilar eller nånting i den stilen. Sen finns det självklart de som fortfarande ser ut som motorcyklar med sidvagn, gamla klenoder från 50-talet är inte ovanligt. Till exempel körde en av deltagarna sin NSU från tidigt 50-tal  ända från Lund i Skåne för att få chansen att vara med på träffen. Att dessa sidvagnsentusiaster kommer långväga ifrån för att träffa likasinnade samt skjutsa handikappade, unga som gamla, är ett fantastiskt engagemang. Att gå runt bland dessa förväntansfulla sidvagnspassagerare och se deras oförställda glädje är en upplevelse, bara att tacka alla som med glädje ställer sina fordon och sig själva till förfogande.

                             

Över till lördagens fotboll i Stockholm mellan Hammarby och Elfsborg. Kanske inte den där sprudlande fotbollen man väntar på men ändå en match med många ansikten och framförallt riktigt vackra mål. Det som kom att diskuteras var Elfsborgs straff som betydde 3-1, en omdiskuterad situation där många experter hävdade att det inte skulle vart nån straff. Själv är jag inte det minsta förvånad att domaren blåste, ett överfall i rygggen på en anfallare inom straffområdet kan knappast bli annat än straff. Samma förseelse utanför straffområdet hade självklart blivit frispark, straffområdet får aldrig bli laglöst område, det tycker jag experterna borde bli ense om. Kollade även en livematch på lördagseftermiddagen, Källby mötte Trolmen på Eolsborg i en match som kanske inte hade den där vanliga derbynerven men som Källby ganska rättvist vann med 1-0 efter ett riktigt snyggt nickmål av Petter Georgsson. Bäst på plan var nog ändå domartrion som tillät en hel del men på det viset lät spelarna ta sitt ansvar vilket de gjorde utan att några stora incidenter inträffade, bra!

Det var lite blandad kompott såhär på söndagsförmiddagen, nu drar jag iväg för att kolla på hästar igen, det brukar vara söndagens stora begivenhet för min del.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0