Car Surfing, modefluga utan regler

Sverige är fantastiskt, lagar och regler kan ibland göra att man tar sig för pannan. Att vi skall efterleva stiftade lagar är nånting som vi är oerhört medvetna om, att vi sen inte alltid lever som vi lär är en annan sak. Läste just om den senaste flugan bland ungdomar, att surfa på biltak. Vanligen liggande på biltaket men i extrema fall även stående.

                                              
                               Möjligen dags att montera bilbälte på taket....?

Senaste olyckan inträffade i lördags i Bengtsfors där en 19-årig kille surfade på taket till en minibuss och föll av och skadades allvarligt. Tragiskt, men det som fick mig att lyfta lite extra på ögonbrynen var då jag läste ett uttalande av Åmålspolisen som misstänker minibussens förare  för grov vårdslöshet i trafik och har beslagtagit hans körkort. Men mannen som åkte ovanpå bussen får sitt brott, att åka utan säkerhetsbälte, avskrivet om han överlever.
- Det brukar bli så när man råkar illa ut själv, berättar Katarina Paulsson, inre befäl på Åmålspolisen.

Att ligga på taket på en bil som körs i låt oss säga 80 km/tim kallas alltså enligt polisen att åka utan säkerhetsbälte. Om nu inte olyckan hade skett och polisen enbart stoppat framfarten med den surfande killen på taket så hade han alltså fått böta för att ha åkt utan säkerhetsbälte. Att han nu skadade sig anses förmildrande och då avskrivs brottet enligt polisen, herregud, vart är rättsväsendet på väg egentligen? Hur stora skador skall man ha åsamkat sig för att brottet skall avskrivas, räcker det kanske med ett rivmärke i pannan om jag blir stoppad utan säkerhetsbälte? Intressant tycker jag. Vad hade hänt om denne carsurfare hade skadat nån annan person i fallet, hade det ändå avskrivits eftersom han själv skadades? Frågorna finns där, hoppas även svaren finns annars är det illa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nu omkom denna killen tyvärr..

2009-08-12 @ 19:57:38
Postat av: Ronny

Jag kan bara beklaga, ett besked som gör det ännu viktigare att se till att denna "sport" inte kräver ytterligare liv.

2009-08-12 @ 22:25:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0