Lasermannen åter i farten

Träffade en bekant som berättade att han körde på ett rådjur häromdagen. Lite skador i fronten på bilen och ett rådjur som låg stendött på vägen blev resultatet. Han ringde 112 och berättade vad som hänt och blev kopplad till polisens ledningscentral. Efter 15-20 minuters väntan kom han fram till en person som hade tid att ta sig an rapporteringen. Min bekant blev uppmanad att märka ut platsen så att polis och jakträttsinnehavare skulle hitta rådjuret.

                                                      

Döm om hans förvåning då han idag åkte förbi platsen och fann att markering och rådjur fortfarande fanns kvar i dikeskanten. Polisen har väl viktigare saker för sig kan man tänka, det pågår ju en stor och viktig hastighetskampanj för tillfället där poliser med lasermätare står i snart sagt varenda buske utefter vägarna. Kanske man frampå veckan får lite tid över för att ta itu med det påkörda rådjuret, det är ju ändå bortom all räddning så varför ödsla krut på detta när man istället kan bötfälla några fortkörande och livsfarliga samhällsmarodörer. 

Vågar inte tänka på vilket jobb polisen får då Vägverket sänker hastighetsgränsen till 80 km/tim på några av våra tidigare typiska 90-vägar. Men den dagen den sorgen, huvudsaken att Vägverket får fortsätta sina ibland ologiska insatser för trafiksäkerheten. Ingen polotiskt ansvarig på någon nivå vågar ändå ha synpunkter som går emot Vägverkets teoretiker, det skulle innebära politiskt självmord att ifrågasätta vad som är trafiksäkerhet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0