Felaktig politik enligt hökarna, sensationellt!!

Vart är Sverige på väg kan man undra? Nu går Svenskt Näringsliv ut och öppet anklagar alliansregeringen för bristande insatser för att begränsa effekterna av finanskrisen. Visst är det smått sensationellt att företagarnas största organisation öppet kritiserar "sin egen" regering för att dra felaktiga slutsatser av vad som behöver göras för att få fart på Sverige. Så här skriver man på sin hemsida:  Den hägrande återhämtningen i den svenska ekonomin sker därför endast långsamt. Till detta bidrar också brister i den ekonomiska politiken. I en särskild strukturdel visas att länder som klarat sig lindrigt undan krisen dels fört en penningpolitik som till skillnad från den svenska stramades åt redan när bubblan var i sin linda, dels mötte krisen mer offensivt med program för tidagareläggning av investeringar.

                                                     
                                                              Tar Borg i örat

Detta är ju precis vad oppositionen hävdat under hela finanskrisen, att regeringen stillasittande inbillat sig att problemem löser sig självt. "Vi kommer inte att spela monopol med skattebetalarnas pengar" har alliansföreträdarna hävdat genom bland andra den maktfullkomliga Olofsonsskan. Reinfeldt och Borg har envist hävdat att "det gäller minsann att spara i ladorna". Vad dessa herrar missat är att det som sparats i ladorna är av intet värde då kreaturen hunnit dö av svält innan man börjar med utfodringen!

                                                     
                               Dags att öppna dörrarna till den svenska finansladan......

Bara att hoppas att regeringen kanske får sig både en och två tankeställare då deras normalt största supporter, Svenskt Näringsliv, ger sig in i debatten på ett så tydligt och konkret sätt. Kanske ladugårdsförman Anders Borg tvingas öppna dörren till ladan fortare än han hinner blinka om han i fortsättningen vill röra sig i de finare korridorerna. Det går fort att hamna ute i kylan om hökarna inte får vad de förväntar sig.

Lokalt skall det bli intressant att se vad våra alliansälskande debattörer kommer med för ursäkter. Debattörer som under senaste året prisat alliansregeringen för deras fantastiska sätt att sköta landets finanser till skillnad mot hur det skulle sett ut om den "rödgröna röran" fått styra. Men som vanligt är det väl enklare att fortsätta skylla på de rödgröna, det är ju ändå dom som "ställt till det under en massa år"!

Kommentarer
Postat av: Oven

Tror att detta utspel enbart är ett spel för galleriet. Läs undersökningen om hur nöjda företagare,företagsleare och miljonärer är med regeringens "krishantering" (uteblivna krishantering tycker jag). Det gäller för dem att försöka visa de alliansväljare som är kvar att det fortfarande finns en gnutta hopp om fortsatt borgerligt (van)styre.

2009-08-25 @ 23:36:41
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0