Allt går på lågvarv utom debatten

För tillfället är det stiltje på många områden. Orderingången i de flesta brancher krymper, jobben blir följdaktligen färre och de gigantiska ekonomiska problemen håller världen i ett järngrepp. Det är med andra ord tvärstopp i världen!


                                                        
                                  Inte speciellt trevligt att vara SAAB-jobbare idag...


Till och med jag har svårt att riktigt hitta de där intressanta frågorna att ventilera i detta forum. Vad finns det att tillägga egentligen, verkar nästan som om allt som är värt att notera redan är uttjatade ämnen. SAAB i Trollhättan är ju det som ligger högst på listan över rubriksättarnas favoriter för tillfället. Men vad nytt egentligen, skall staten gå in med kapital eller skall man stå vid sidan och låta marknaden och ägarna göra sitt? Därom tvistar ekonomer, politiker, fackföreträdare och företagsledare. Alla förväntas ha en synpunkt men inte nödvändigtvis lösningen, vilket ger upphov till vilda spekulationer.

Det enda positiva i dessa tider är väl möjligen att den politiska debatten börjat bli en debatt och inte bara den vanliga tuppfäktningen för att markera politiska blockskillnader. Nu ställer verkligheten plötsligt krav på våra företrädare på båda kanter, det går inte längre luta sig mot de gamla vanliga inkörda argumenten vi slentrianmässigt brukar få stoppade i halsen. Nu tvingas alla, oavsett politisk tillhörighet, att tänka till en extra gång innan man fattar beslut eller presenterar en lösning.

                                                      
                                                         Center-Mauds favorit....

Att "spela" med så många människors framtid gör man inte utan att verkligen ha tänkt till, inga politiska tankesmedjor göre sig längre besvär, nu är det inte ideologiska paroller och säljande politiska klychor som krävs, nu är det hårt arbete och förnuftigt tänkande av våra makthavare som kan skapa den framtidstro som måste till för att vi skall överleva. När jag skrev "spela med människors framtid" tänkte jag inte i första hand på Maud Olofssons beskrivning av hennes hantering av bilindustrin i allmänhet och SAAB i synnerhet. Hon sa sig ju inte vara beredd att "spela Monopol med skattebetalarnas pengar". Däremot har hon och hennes regeringskollegor inte haft samma tuffa attityd då det gällt landets ekonomiska instutitioner, där har Monopolpengarna slussats ut i en strid ström, inget har har varit för mycket för att "rädda" våra krisdrabbade banker. Att sen Anders Borg hytter med pekpinnen mot direktörsbonusar och andra förmåner inom bankvärlden är bara patetiskt. Ett spel för galleriet beroende på att han liksom vi vet vilket effekt detta har på bankernas toppchefer, det vill säga inte ett skit.

Se där, nu hittade jag ändå nåt att ha synpunkter på, det gäller bara att komma igång. Fast å andra sidan var det ju inga speciella nyheter som inte dryftats förut, skåpmat om man så vill. Nu tänkte jag faktiskt spela ett parti Monopol för att få chansen att leka herreman ett tag och spender de pengar jag annars inte skulle ha råd att spendera. Vi har som ni märker inte mycket gemensamt jag och Maud, och det är jag faktiskt riktigt stolt över. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0