Att lösa världsproblem på en fikarast

Att världen just nu är i gungning har väl inte undgått någon. Ekonomin är en katastrof, arbetslösheten breder ut sig, fördelningen av jordens resurser blir allt mer snedvridet. Sverige är själfallet inget undantag, alla uppräknade världskriterier i problempresentationen stämmer väl överens med de svenska förhållandena, ekonomi, arbetslöshet, snedfördelning av resurser, ja i stort sett allt liknar den vacklande världsbilden.


                                                  
                                         Ett av ämnena denna förmiddag...

Kanske att detta under onsdag förmiddagen kommer att få en lösning. Hustrun och jag är nämligen på väg till vår traditionella onsdagsträff på Ljungens dagcentral. En trevlig fikastund med några gamla vänner och arbetskamrater brukar innebära att de flesta av Sveriges nationella problem finner en lösning. I mån av tid förekommer det dessutom att problem av internationell dignitet kommer upp på agendan och i vissa fall blir även dessa lösta av sittande församling. Ett av dagens ämne kommer troligen att handla om gasledningen i Östersjön, blir intressant att se hur vi löser denna något infekterade fråga.

Tyvärr har vi inte mandat att driva frågorna i beslutande församlingar utan får förlita oss på att våra folkvalda rådgör med oss vilket inte alltid är fallet. Det är detta som brukar kallas att det är "långt till beslutsfattarna", något som inte bekymrar oss nämnvärt, vi fortsätter vårt problemlösande sen är det upp till Hedvall, Lexmon och andra av kommunens potentater att rådfråga oss undersåtar, vi lovar att de kommer att gå ur den diskussionen med nyvunna kunskaper. Skämt åsido, våra onsdagsträffar är en av veckans höjdare. Detta visar väl bara att en pensionärstillvaro är en ganska lugn resa, inga stora åthävor behövs för att tillfredsställa oss. 

                                              
                               Inte bara åsikter...speleman emellanåt också...

Torsdagen däremot blir aningen livligare, då skall jag nämligen underhålla Kommunals pensionärer med dragspelsmusik och diverse engagerande upptåg vid en tillställning på Galejan. Då lägger vi världsproblemen åt sidan för en stund och bara ser till att roa oss.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0