Kärnkraften en parentes för centern.

Kärnkraften är dyr, inte säker och inte förnybar. Med dessa ord inleder ordföranden i lidköpingscenter, Kent Folkesson tillsammans med gruppledare Henrik Arthursson en debattartikel i dagens NLT. De två centerrepresentanterna svarar på Göran Larsons (MP) inlägg tidigare i samma tidning.

                                                      
                                                                    Vilket är att föredra?

Utan att jag själv för tillfället tar definitiv ställning i kärnkraftsfrågan måste jag bara få redogöra hur dessa två herrar väljer att beskriva framtidens kärnkraftssatsning. Det är i första hand deras motivering som är intressant, en motivering som jag först trodde var ett skämt men upptäckte att så inte var fallet.

Grabbarna hoppar jämfota av glädje och stolthet över sitt parti som de menar är föregångare då det gäller utfasning av fossila bränslen fram till 2020. "Att se målen för 2020 borde vara nära nog en religiös upplevelse även för en miljöpartist" skriver dessa pajaser och pekar på olika mål partiet satt upp. Är det nån som på allvar bryr sig om vad Centerpartiet eller deras allierade "vänner" presenterar för mål? Måluppfyllelse verkar inte vara deras starkaste sida om man säger så, eller hur blev det med det så sent som 2006 presenterade kärnkraftsmålet? Ett fullständigt partihaveri i en hjärtefråga där man tidigare skulle kunnat ta gift för att få möjligheten att avveckla kärnkraften.

Detta är en parentes!!
Du läser rätt, DETTA ÄR EN PARENTES I SVENSK ENERGIFÖRSÖRJNING!!!  Så uttrycker sig dessa båda vilsesprungna centerföreträdare och faller därmed på knä framför partimadamen Maud. Detta måste i så fall vara en av de längsta och mest betydande parenteser som nån upplevt. En fortsatt satsning på kärnkraft kallar de för en parentes, jag tar mig för pannan, de kunde åtminstone hittat ett annat försvar för detta men definitivt inte kalla det för en parentes. Därefter fortsätter man slå sig för bröstet som Sveriges (och världens) miljöräddare nummer 1 och låter oss få veta att man varit Alliansens verkliga pådrivare vad gäller miljöfrågor men tvingas kompromissa (och tillåta fortsatt satsning på kärnkraft) för att hålla samman Alliansen. Men det är klart, det är ju bara en parentes i Sveriges energiförsörjning de närmaste 50 åren. Hugaligen vilket parti.

Om man vill fortsätta använda ordet parentes så kan det väl knappast passa bättre än just angående Maud Olofsson. En partiledare som så till den milda grad "går på gatan" och säljer både sin kropp och själ för maktbehovet. Som inte rodnar det minsta då hon tvingas frångå alla tidigare partiprinciper och löften.

Bara att hoppas att Alliansen blir en parentes i svensk politik, att vi kan hoppas på en framtid där varje parti tar ansvar för sina ideal. Än en gång är det bara att hoppas att vi slipper det tvåpartisystem som borgarna företräder, ett system där den störste bestämmer och de små får huka sig, tacka och bocka och plocka till sig av maktens smulor.  

Kommentarer
Postat av: Oven

Ja vem behöver centern? Och till vad i så fall?

Om man ställer sig frågan om centern tillför något till svenskpolitik som inget annat parti tillför så blir tveklöst svaret ett rungande NEJ!

2009-02-16 @ 19:00:21
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Ja du Ove, vi kanske kan säga att Centerpartiet är en parentes i den svenska politiken.

2009-02-16 @ 21:02:30
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0