Maud, förhandlare med förhinder

Alliansens försök att få till stånd en överenskommelse med oppositionen om framtida energipolitik stupade nästan innan förhandlingarna påbörjats. Enligt Maud Olofsson var opposiotionspartierna inte villiga att fortsätta diskussionen eller kompromissa utan valde att avbryta samtalen. Bra jobbat Maud, nu har du själv fått "sparken" som allianspartiernas förhandlare, kanske främst beroende på ditt eget krypande och nigande i energipolitiken. 

                                                        
Smilande, velig kärring men oerhört bra på lappkast även om hon korsar skidorna ibland...

Maud har väl för evigt skrivit in sig i historieböckerna som "den smilande och veliga kärringen", en nickedocka som företrädare för ett parti som i sina mest bärande grundprinciper deklarerat att kärnkraft inte ens är ett alternativ som framtida elproducent. Att kärnkraften fortfarande kanske är lösningen på energiförsörjningen under lång tid är en fråga som kommit att hamna i skymundan. Nu koncentreras debatten till att gälla vem som mest kan beslå den andre för svek och brutna löften. Finns väl egentligen bara en vinnare i den svektävlingen om jag tolkar den senaste tidens politiska överenskommelser rätt. Kan väl knappast finnas något parti som så totalt misslyckats med att behålla trovärdigheten som centerpartiet under Maud Olofssons ledning. Inte bara i energifrågan utan i de flesta sammanhang där centern trots allt tidigare haft någon form av socialt ansvar och känsla för "vanliga människor" om man så vill.  

Därför är det nästan patetiskt då hon nu anklagar oppositionen för att inte ta vara på alliansens erbjudande om samarbete i den så viktiga energifrågan. Ett "erbjudande" som enbart handlar om att acceptera alliansens framtvingade överenskommelse. Framtvingad enbart för att behålla den så oerhört viktiga "sammanhållningen" inom regeringspartierna, inte för att visa sina väljare respekt utan enbart för att inte falla i samma varggrop som tidigare borgerliga regeringar gjort, nämligen att bli oense och splittras. Sammanhållning, kosta vad det kosta vill!!

Att centern blivit stående med Svarte Petter är ju på intet sätt förvånande, ett parti som trots sin borgerliga utstrålning ändå varit lite av den vanliga människans förespråkare har fått en partiledare som totalt tappat kontakten med verkligheten. Ett parti för landsbygden, där bönder, småföretagare och andra kunde känna samhörighet och samlas kring har blivit ett högborgerligt näste med en företrädare som lierat sig med storfinansen och dess företrädare. Att Kristdemokraterna har ockuperat platsen längst till höger är väl inget att orda om men att Centern nästan skuffat undan moderaterna, förlåt..., Nya Moderaterna från platsen närmast är tragiskt men tyvärr en realitet.Med Mauds ledarskap går allt, det är bara att nicka och bocka för överheten så löser man alla problem. Fy f-n, ursäkta språkbruket men det kändes befriande som avslutning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0