Svenska nämndemän med tomtar på loftet!

Nu har det hänt igen. En dom vid Borås tingsrätt där en körkortslös bilförare förklarade att han inte visste att han måste ha körkort för att köra bil och friades därför från ansvar. Han hade tidigare blivit av med körkortet efter en förtkörning men förstod inte att han inte fick köra bil utan körkortet. Tingsrätten tyckte att mannen verkade "trovärdig" och friade honom från ansvar.

                                                      
                                                         Den trovärdige slipper straff...???

Detta kommer i fortsättningen att betyda att trovärdigheten är det starkast vägande skälet i en rättegång mot nån som åtalas för olovlig körning eller andra förseelser, inte faktaunderlag eller lagstiftningen utan helt enkelt att uppträda "trovärdigt" enligt tingsrätten. För inte så länge sedan avgjordes ett liknande mål i en annan tingsrätt där en man stod åtalad för rattfylleri. Han slapp också påföljd, han hade nämligen inte kört bilen enligt egen utsago. Hans kompis "Mollgan", det vill säga sagofiguren Alfons Åbergs kompis hade kört. Ja det var i alla fall en man som liknade denne Mollgan enligt den åtalade, 1,30 lång med ljust hår och som precis försvunnit då polisen haffade fylleristen.

Den åtalade friades också då det inte gick att bevisa att det inte var Mollgan som hade kört. Svenska rättvisan håller på att ta död på sig själv, den ena jönsen efter den andra verkar kunna få plats som nämndeman i dessa församlingar där enda kriteriet ser ut att vara att man har rätt politisk bakgrund, övriga krav är av underordnad betydelse. Man får gärna vara hängiven sagoläsare också om man skall tyda klubbade domar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0