Bovieran, boende för bättre bemedlade

Bovieran, ett företag som satsar på unikt boende för personer i åldern 60+ har färdigställt ett första projekt i Partille. Finessen är att man sammanbygger husen med inglasade uterum, tar tillvara på solenergi och regnvatten och kan därmed skapa exempelvis en fransk trädgård med boule, Skandinavisk trädgård, Japansk trädgård samt en tropiskt zon. Jo jag tackar jag, inte vilket "äldreboende" som helst.

                     
                            
Detta läser jag på kommunalrådet Kjell Hedvalls blogg där han välkomnar företaget till Lidköping. Visserligen krävar Bovieran enligt Hedvall att man får tillgång till 7500 kvadratmeter "någorlunda centralt läge" för uppförande av ett liknande huskoncept i Lidköping men det skall självklart gå att ordna.  

Utan att vara mer insatt i ärendet verkar det ändå som om den övervägande delen av senaste tidens, men även planerat byggande, är avsett för välbeställda pensionärer och andra som har råd att betala för ett lite mer exklusivt boende. Hamnstaden blir väl inte några ungdomsbostäder vad jag har förstått, vilket inte heller Älvgatans nybyggda lägenheter är. Vänerblick är ytterligare ett område med boendekostnad som definitivt inte ger så värst många yngre chansen till eget boende. 

Visserligen frigörs ju ett antal lägenheter om dessa byggen genomförs men jag tvivlar på att det är hyresgäster i "rätt typ" av lägenheter som väljer att flytta till 60+-boenden eller Hamnstaden.  

Hur som helst, Hedvall "lovar att ordna fram något då konceptet är intressant", återstår att se vad som händer. Kanske lämpligt att placera detta exklusiva boende vid Sandbäcken, där skall ju ändå röjas upp, alla skall ju numera bo sjönära för att livskvalitén skall anses acceptabel. Men Sandbäcken kanske är aningen för ocentralt, dessutom signalerar ju tåget där vilket tidigare skapat olägenheter vill jag minnas. Då är ju Stadsträdgården mer lämplig, där finns ju också tillgång till vatten, dessutom nära till både frisk- och sjukvård, tänker då närmast på den fantastiska boulebanan och lasarettet.

De yngre får väl fortsätta bo hemma några år till, det skadar inte att hjälpa mor och far med försörjningen om dessa senare i livet skall ha råd att flytta till Hamnstaden eller Bovieran.

Kommentarer
Postat av: Henrik Carlsson

Hej Ronny,



Om man bortser från placeringen av detta äldreboende borde det vara positivt för Lidköping. Det kan ge en ökad inflyttning av väl bemedlade personer i åldrarna 60+ vilket ökar skattebasen så att det finns medel att utveckla komunen i andra avseenden. Dessutom ska ni Lidköpingsbor vara glada att ni ens har möjlighet att få sjöutsikt, vi Skövdebor (Binnebergsbor) har det besvärligt på den fronten ;-)

2009-01-30 @ 12:43:07
Postat av: Ronny

Hej Henke



Självklart är det positivt med bemedlade och goda skattebetalare, tyvärr går dessa begrepp inte alltid hand i hand. Är fortfarande rädd för att dessa nyinflyttade 60+are inte genererar några fler lägenheter för ungdomar. Vad beträffar sjöutsikten så har ju Skövde en liten vattenspegel i Boulognerskogen eller hur..., det borde räcka. Binneberg har ju så mycket annat som uppväger!!

Vi syns på bandyn.

2009-01-30 @ 15:42:50
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0