Vägbulor ger samhället status

Det som för många år sedan var det viktigaste i en liten by var att få gatubelysning. Varje liten skithåla på landsbygden skulle självklart begåvas med gatubelysning, i vissa fall räckte det med en liten vägstump med tre-fyra  lampor så var alla nöjda. Numera är det varje byhålas rättighet att bygga "farthinder", det vill säga antingen avsmalnande väg eller allra helst en eller flera vägbulor.

                                                
                                                 Vägverkets favoritbygge

Åkte motorcykel idag genom Gössäter på Kinnekulle och skrattade för mig själv då jag körde genom den 90-graderskurva vid Blå Pensionatet där man i bästa fall kan hålla 30-40 km/tim. Där hade man i dagarna byggt en vägbula för att dämpa hastigheten, strax efter denna hade man dessutom byggt ytterligare en. Vem i h... får sitta och bestämma detta hysteriska byggande av meningslösa fartbegränsare, själva vägens beskaffenhet innebär ju att man inte kan köra fortare än vad dessa idiotiska byggen avser. 

Det snackas om att det fattas pengar till våra vägar, ett som är klart är att det definitivt inte fattas pengar till dessa patetiska byggen, det verkar mer som en rättighet för varje byhåla att få nån form av farthinder som tydligen ger statusen av tätbebyggt område eller vad det nu kan vara för trafiksäkerhetsmässigt är det bara skaka på huvudet åt eländet.

Ungefär lika korkat är de trettioskyltar som finns vid Medelplana kyrka, även där är vägens beskaffenhet sån att denna begränsning snarast blir en plojgrej, först 70 sen 50 för att strax efter avslutas med 30 km/tim i den skarpa kurvan förbi kyrkan, enbart ett spel för galleriet. Verkar mer som om Vägverkets rumpsittare har svårt att få tiden att gå och därför måste hitta på nåt att sätta sina klåfingriga händer i. Som alla förstått vid det här laget är Vägverkets byråkrater inte mina favoriter om jag uttrycker mig klart men ändå försiktigt. Trafiksäkerhetsarbete skall vi självklart jobba stenhårt med men det vore inte fel med lite självkritisk granskning emellanåt för våra ansvariga, inte bara trumma på med en massa ogenomtänkta och problemskapande åtgärder bara för att tillfredsställa några högljudda lokala kravställare .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0