Skandal var ordet för dagen



Skandal var ordet, har inte "orkat" skriva ett enda ord på flera dagar men nu är det dags att vakna upp ur dvalan. Visserligen utan att ha några större nyheter att komma med men kan väl ändå få till några rader om lite alldagliga ting.

                                    
                                                      Midsommar med sol och dans

För det första kan jag berätta att midsommarfirandet på Filsbäck blev trevligt som vanligt, dans kring midsommarstången där jag tillsammans med Jörgen Åhman och Ing-Marie Dahlgren svarade för "ledningen" och lyckades få både barn och vuxna att bli små grodor och musikanter från Skaraborg. Kvällen fortsatte för vår del i musikens tecken och det enda som saknades på campingen var kvällens dans vilket irriterade många.

                                                 
                                           Lyssna är inte (M) starka sida

Skandal kan man även kalla  Gunilla Levéns (M) inlägg i Lidköpingsnytt angående vården. Att hon slumrat djupt de senaste tre åren visste väl de flesta men att hon vid ett kortare uppvaknande så totalt blamerar sig är inget annat än skandal. Hon pratar om "skattefinansierad vård som det viktigaste", samtidigt som hennes partivänner skriker sig hesa för att sälja ut och privatisera så mycket av vården som möjligt. En kort uppmaning till denna vilsegångna dam, somna för allt i världen in igen, du är definitivt inte trovärdig eller ens värd att lyssna på.

                                                         
                                           Kör så det ryker, polisens senaste policy

Nästa skandal är polisens sätt att köra bil. Har vid två tillfällen blivit omkörd av polisbilar på skaravägen där hastigheten legat på uppskattningsvis 140-160 km/tim. Inget blåljus, inga sirener, inte ens ett blinkande med helljuset som vi "normala" bilister kan kosta på oss. Omkörningarna gjordes dessutom vid möte vilket visar att dessa trafikmarodörer inte tänker speciellt rationellt. Vad som är mest beklämmande i sammanhanget är att de är i sin fulla rätt att köra som de gör, ja de är till och med utbildade att inte använda varningssignaler om inte utryckningen görs för att det handlar om fara för liv eller egndom. Att deras körning i sig handlar om framkallande av livsfara borde innebära att man använder sig av de medel som finns för att uppmärksamma oss vanliga 90-körare på att "här kommer vi i 150, håll åt sidan".

Detta regelverk som polisen är ålagda att leva efter är så idiotiskt att många tänkande poliser helt enkelt skiter i det och gör vad de tycker är säkrast och mest logiskt. Se för tusan till att reglerna ändras innan fler blir drabbade av ordningsmaktens framfart.

Nu skall jag inte skriva en rad till om skandaler, i alla fall inte idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0