Inte lätt att hålla traditioner vid liv

Blir emellanåt så vansinnigt trött på allt detta politiska käbbel som vi matas med varenda dag. Då brukar jag plocka bland gammal nedskriven skåpmat och dela med mig av i detta forum. Nu är det dags igen för den som orkar läsa sånt som legat i dvala sen början på århundradet. Eftersom det var Mors dag i helgen kunde jag inte låta bli att plocka fram en liten fundering kring detta med Fars dag, en bemärkelsedag som egentligen borde skrotas och ersättas med en Handlarnas dag, alltså en dag där affärer av olika slag försöker få oss att lätta på lädret för att köpa en massa helt vansinniga presenter till ingen nytta för mottagaren.

                                         
                       Tider med traditionella Farsdagspresenter

Jo förresten, en kvällstidningsundersökning som gjordes - på nätet förstås, där görs alla undersökningar numera - inför förra årets Fars Dag gav ett ganska nedslående resultat om man är handlare i manufakturbranchen. Åtminstone om man har ett uns av tradition i kroppen. Undersökningen föreslog en massa traditionella presenter: slips, kalsonger, skjorta, strumpor, frukost på sängen och en mängd andra traditionella farsdagspresenter. Vad tror ni gubbarna önskade sig mest av allt. Inga mjuka paket inte. Ingen romantisk middag på tu man hand med frun. Njet och åter njet! En flaska whiskey!

En flaska whiskey vinner alltså överlägset före allt vad handlarna försökt pracka på oss vartenda år till Fars Dag. Här lägger handeln ner enorma summor på reklam inför Fars Dag. Vad gör då Systembolaget som saluför önskepresenten? Jo, lägger ner enorma summor på att intala oss att INTE köpa deras presenter. Vart är vi på väg? Slipsarnas tid är förbi, det är bara att inse att Systembolaget är på väg att bli den nya presentshopen. Slipshandlar´n får stå där med sina slipsar med Disneymotiv som inte en jäkla farsa vill ha.

                                       
               Tiderna förändras, dagens önskepresent för papporna

Att inte alla pappor får den där whiskeyflaskan är ju en helt annan sak. Kanske ungarna inte läst undersökningen. Kanske de känner sig som langare om de kommer dragandes med whiskeyflaskan. Det blir nog som vanligt ett par trisslotter, strumpor och en blomma. Inget fel med detta men enligt farsan själv så hade det inte suttit fel med en flaska whiskey. Vem vet, den kanske kommer andra söndagen i november.
 
Som avslutning en liten anekdot som egentligen hör julen till men skit samma när jag ändå är på gång och beskriver slutet av året.
Det var den gamla bitska svärmodern som gav svärsonen två slipsar i julklapp. På juldagsmorgonen hade den hunsade svärsonen pliktskyldigast tagit på sid en av de rysligt fula slipsarna, ändå snyggt knuten och allt i ordning. Då hojtar svärmodern med idignation i rösten.
-Jaså, det passade inte med den andra slipsen!

Ser fram emot Fars dag i november.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0