EU-valets vinnare, vänst..., nej höger...???

Det gäller att vara på alerten oavsett vad som händer, detta märks inte minst i detta forum. Allt runt omkring med EU-val, nationaldagsfirande och annat har gjort att bloggen mer eller mindre legat i träda några dar. Från att besökarantalet stadigt ökat veckan innan har det lika snabbt gått utför då uppdateringen av bloggen slirat.

                                    
                         En rättighet OCH skyldighet kanske

Det gäller att vara på alerten som sagt och inte slöa till. Undrar vad som händer med våra politiska partier efter senaste tidens löfteskarusell inför EU-valet? Kommer dom att leva upp till sina vallöften eller blir det som vanligt att de slöar till och vaknar först då det är dags för nästa valrunda, riksdags- och kommunalvalet 2010. Ja det återstår att se, men nånting som är helt klart är väl att det så kritiserade politiska "gubbväldet" fått sig en körare. Numera är det "gumväldet" som blivit på modet, Folkpartiet med Marit Paulsen gjorde ett ryck i helgens val och jag är nästan säker på att det inte beror på deras mossbelupna politiska ambitioner, det handlar helt om kärringen som flaxat mellan olika partier de senaste åren för att få chansen att sitta kvar i Bryssel.

                                            
                          Krutgumma eller bara gumma, det var frågan

"Ingen kan tysta en gammal tant" säger denna kappvändare och fick många att gå på myten att hon har varit, och kommer att vara den som räddar Europas befolkning vad gäller genmanipulerade grönsaker, kravodlingsstöd, djurskydd och andra rent moraliskt engagerande frågor. Högerkrafterna i EU fortsätter att tysta denna gamla tant på nolltid när de så behagar, där är det ingen som bryr sig om en nostalgisk husvagnsidealist från Sverige, där gäller kapitalets makt och inget annat. Att även Piratpartiet skulle lyckas i valet var ingen större överraskning egentligen, detta blev ungdomens sätt att revoltera mot fildelningslagen och generell internetövervakakning vilket troligen "drabbade" alla etablerade partier. Den största fördelen med partiet var att man troligen lockade till sig många yngre personer som annars möjligen lagt sin röst på SD vilket hade varit inte bara obehagligt utan rent farligt. Det räcker med att flera av EU-länderna redan har dessa oerhört farliga högerkrafter, det behövs definitivt inga nya ledamöter i den kategorin "tänkare" från Sverige.

En av valets gladaste, ja det var kanske att ta i, men trots allt en glad Mona Sahlin menade på valkvällen att det var glädjande att Europas vänster och miljökrafter hade sån framgång. Hon måste ha glömt glasögon och hörapparat hemma för alla övriga var överens om att de konservativa högerfalangerna fortsätter att skörda framgångar. Att miljöpartiet i Sverige gör ett bra val gör inte att Mona Sahlins bedömning är kan anses speciellt skarpsynt. När hon fattat galoppen var hon trots allt glad att det inte blev minussiffror jämfört med förra valet för Socialdemokraterna i Sverige och att (S) trots allt var större än (M). Hon kan konsten att se det positiva i eländet. Jag bävar redan inför nästa års riksdagsval med Mona Sahlin som partiledare. För att glädja Mona nästa år kanske det räcker med att (S) är större än (FP). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0