Konflikter har blivit världens gissel

Nordkorea, detta kommunistland som alltid vägrat att vara ett land med övriga världen fortsätter att demonstrativt förklara att man är emot alla övriga nationer. Eller helt enkelt skiter i vad omvärlden tycker om landets upprustning på kärnvapenområdet. Nu går man till och med så långt att ledartrojkan meddelar (hotar) att allt upparbetat kärnbränsle kommer att användas till atomvapen.

                                               
                                             Nordkoreansk utveckling

Vad detta hot eller denna obstinata styrkedemonstation kommer att innebära är svårt att sia om men det känns definitivt oroande. Samtidigt är det synnerligen oroligt i Iran där huvudstaden Teheran kokar av motsättningar sedan det meddelats att Mahmoud Ahmadinejad vunnit en storseger efter ett valdeltagande på hela 85 procent. Utmanaren Mir Hossein Mousavi vägrar erkänna resultatet och hävdar att ett utbrett valfusk förekommit, men högste ledaren Khamenei kallar valsegern gudomlig enligt ett reportage i Svenska Dagbladet.

                                            
                                            Natoövning med stora risker

På hemmaplan är det den hårt kritiserade militärövningen i Norrland som tilldrar sig ett stort intresse. Att Sverige tillsammmans med flera Natoländer väljer att förlägga en övning på svensk mark är självklart provocerande för framförallt ryssarna. Frågan är om Reinfeldt med anhang gör detta för att just provocera, eller om det främsta skälet är att på detta sätt så sakta lotsa Sverige in i Natogemenskapen? Skit samma egentligen, högerkrafterna kommer inte att ge sig förrän Sverige har bundit upp sig och därmed kan vinka farväl till den tid då vi stolt kunde tala om att vi står neutrala och alliansfria. Alliansfria förresten, det är modernt med allianser i dagens politiska spel, risken är att vi står där med lite för många allianser till slut. Ingen vet riktigt vem som bestämmer och framförallt inte vad som bestäms.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0