Regn är välkommet, men inte idag

Regnet det bara öser ner..., så börjar refrängen på en låt från den gamla goda tiden. Även om låten är gammal så är texten för tillfället högaktuell, regnet bara öser ner utanför husvagnsfönstret och det känns inte sådär speciellt inspirerande. Trots att vi under hela maj och början på juni hoppats på lite regn för att väcka naturen till liv igen. Det kan aldrig bli för mycket regn före midsommar brukar det ju heta men när sen regnet väl kommer så sitter vi där och kurar och väntar på att solen skall titta fram igen.

                                             
                                    Regn, regn, regn...tar det aldrig slut?

Oavsett om det är Vår herre eller SMHI som bestämmer väderläget så har man nog missuppfattat det gamla talesättet om regn före midsommar. Oftast brukar regnperioden infalla direkt efter denna sommarhelg och gärna pågå några veckor med kortare avbrott för uppehållsväder med grå himmel. Inte ens Wolfgang Röder brukar rå på det dystra gråvädret trots att han redan i april brukar spå att sommaren skall bli både varm och torr. Det kanske stämmer men han har antagligen tagit fel på breddgrad, spådomen verkar mer vara lämpad för nåt centralafrikanskt land än det avlånga landet uppe i norr.

                               
                                            Sommar = sol och bad... och mygg

Nu låter jag onödigt negativ igen, det kommer självklart att bli en fantastisk midsommarhelg och därefter blir det säkert runt 25 grader varmt varenda dag fram till oktober. Möjligen med avbrott för några kortare skurar nattetid som gör att vi slipper bära vatten till våra blommor. Kan som avslutning påpeka att det trots allt är ganska gemytligt att sitta vid datorn och försöka formulera några vettiga synpunkter samtidigt som regnet smattrar sådär rogivande på förtältstaket, gasolvärmen gör att det är ombonat och skönt och tankarna får fritt spelrum utan att störas av omgivningens utespring. Trevlig sommar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0