Centerpartiets parning med (M) dödligt farlig

Centerstämman i Örebro följer alla tidigare rutiner för att likna det "gamla" Centerpartiet, folkdans med knätofs, fiol och nyckelharpa. Trots detta så finns det inte mycket kvar av det landsbygdparti som en gång var Bondeförbundet, ett parti som skulle vara landsbygdens företrädare. Numera är partiet så till den milda grad uppslukat av arbetarefientliga storstadskändisar så till och med Maud emellanåt framstår som arbetarvänlig och jordnära och det vill inte säga lite.

                                                     

Aftonbladet har frågat två av deltagarna på stämman hur de ser på centerns roll i politiken. Lisbeth From, Örebro fick frågan om hon tycker partiet står till höger eller mitten i svensk politik. Svaret blev ärligare än hon kanske tänkt sig, nämligen att "Centern är ett mittenparti för vi har fortfarande kvar empatibegreppet"! Ja hon säger faktiskt så, vi har fortfarande kvar empatibegreppet.  Detta bör rimligen innebära att hon menar att övriga partier till höger INTE har empatibegreppet i sin politik. Äntligen en borgare som talar klarspråk, det jag vetat under alla år vågar hon som officiell centerrepresentant framföra offentligt, tack för detta. 

                                              
                                                Centerpartiet i ny skepnad

Christer Mellstrand, Stureplanscentern vill inte placera centern på nån vänster-högerskala utan menar att det viktigaste är att "vi placerar individen i centrum". Detta svar har han i princip på alla frågor om centern, "vi placerar individen i centrum". Floskler och skitsnack, centern är väl numera ett parti som knappast gjort sig känt som individens försvarare, istället har det blivit ett toppstyrt storstadsparti där den egna karriären är den starkast drivkraften. Att prata om valfrihet, mångfald och att placera individen i centrum är uttryck man tvingas använda för att få chansen att ligga med Moderaterna.
                                                      
Hos vissa insektsarter dör hanen och äts upp av honan efter parning, centern riskerar att få spela rollen som hanen efter parningen med Moderaterna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0