Oppositionen må tiga i församlingen....!

Nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla, tjohej....! Ja så sjunger vi i visan och så sjunger man även inom regeringsalliansen för tillfället. Reinfeldt och Co ber opposiotionen om "största möjliga tysssssnad" inför det svenska EU-ordförandeskapet i höst. Vi skall visa upp ett enat land med gemensamma tankar och värderingar, inget skall få välta omkull inställningen att Sverige är ett land utan interna politiska konflikter. Han hänvisar samtidigt till hur "återhållsamma" borgarna var i oppositionsställning förra gången Sverige med Göran Persson innehade orförandeskapet.

                    
       En tillplattad opposition behöver knappast bekymra Reinfeldt

Om jag skall vara riktigt ärlig så förstår jag inte Reinfeldts oroliga vädjan, varför skulle oppositionen ställa till rabalder just i höst då man under snart tre år legat platt som en pannkaka i den politiska debatten. Mona Sahlin och hennes oppositionsvänner inom (V) och (MP) har väl inte precis slagit på stora trumman för att framföra sina tankar och idèer, de verkar mest ha anammat Paulus ord "Kvinnor må tiga i församlingen". Jag uppfattar det som att man redan från hösten 2006 började arbeta enligt Reinfeldts önskemål om "största möjliga tysssstnad", där alliansen förklarar att vi leder landet och vill inte ha några störande oppositionspolitiker att brottas med.

                               
              Pensionärerna håller Sverige under armarna

För att Reinfeldt skall kunna framstå som den store statsmannen är det naturligt att han inte vill ha några störande inslag i sin roll. Ledarskap bygger ju på förtroende och det skulle inte se bra ut om oppositionen hux flux skullle börja ifrågasätta, att kanske ställa obehagliga frågor eller rent av visa upp vad regeringens politik innebär i verkligheten. Kanske pensionärerna skulle passa på att demonstrera framför EU-delegaternas limousiner, visa upp hur Sverige som enda land inom EU låter människor som arbetat ett helt liv betala högre skatt än övriga i samhället. Det är kanske detta som Reinfeldt är rädd för, det skulle definitivt inte stärka hans position som den store och rättvise statsmannen.

PENSIONÄRER! TA VARA PÅ DETTA TILLFÄLLE ATT VISA UPP ALLIANSENS ORÄTTFÄRDIGA SKATTEPOLITIK. JAG LOVAR ATT DET KOMMER ATT UPPMÄRKSAMMAS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0